Caos i incidències a les línies de l'Ebre durant el primer dia de vaga de Renfe

Un accident amb la catenària prop de Tarragona provoca retards de més d'una hora i el tall de la línia R15 a Reus

Avui s'han produït retards de més d'una hora en les línies R15 i R16 i s'ha tallat el servei entre Reus i Tarragona
Avui s'han produït retards de més d'una hora en les línies R15 i R16 i s'ha tallat el servei entre Reus i Tarragona | Sílvia Jardí
Redacció
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:04h
Una vegada més, els usuaris ebrencs dels trens de mitja distància han patit una situació esperpèntica en el seu trajecte habitual entre Tortosa i Barcelona. Este matí, coincidint amb el primer dia de vaga dels maquinistes de Renfe, un greu incident a la línia R15 entre Reus i Tarragona ha aturat el servei durant més d'una hora i també ha afectat a la línia R16. La situació ha arribat fins a tal punt que la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre ha convocat una manifestació el 19 de juny a l'Aldea i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat expedients sancionadors contra Adif i Renfe.

La jornada començava amb l'aplicació dels serveis mínims del 66% a hora punta. Cap als volts del les 7h. El primer tren que surt de Riba-roja d'Ebre s'ha enganxat a la catenària a 500 metres de l'estació de Tarragona i, segons Renfe, s'ha produït un tall de subministrament d'energia a la via fins a Torredembarra. Però tal i com mostren alguns passatgers a les xarxes socials, el comboi hauria perdut l'antena que s'enganxa a la catenària.
 
Uns 150 passatgers han estat parats enmig de la via durant aproximadament una hora quan han estat evacuats pels bombers i han estat traslladats en bus fins l'estació següent, on han pogut seguir el seu camí amb un altre comboi.

El servei encara seguix interromput entre Reus i Tarragona ja que s'estan duent a terme les reparacions de les incidències. Adif ha establert un pla alternatiu de transport per carretera per la línia R15 entre les dos ciutats del Camp de Tarragona.

La línia R16, a més, està tornant a patir retards d'entre vint minuts i una hora a causa de l'averia a Mont-roig del Camp que des de dilluns ja està fent la guitza als passatgers.