Els «Foodtrucks» vindran a Tortosa acompanyats de jazz i d'un mercat artesà

La moda de les furgonetes de menjar ambulant arribarà el 10 i 11 de juny al parc municipal

La moda de les camionetes gastronòmiques fa fer una primera parada a les Terres de l'Ebre al Festival Food Trucks d'Amposta
La moda de les camionetes gastronòmiques fa fer una primera parada a les Terres de l'Ebre al Festival Food Trucks d'Amposta | Sergi Aznar
Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:46h
Una dotzena de furgonetes de venda ambulant de menjar s'instal·len divendres i dissabte vinents al parc municipal de Tortosa. Les conegudes com foodtrucks són una moda que s'estén cada cop més per Catalunya però que ja són molt comuns en altres països europeus i a Estats Units, d'on és originari. Es tracta de furgonetes habilitades per vendre menjar, normalment entrepans i menjar ràpid, però sempre amb un toc d'autor, productes orgànics i una estètica relacionada amb l'Amèrica dels seixanta i la famosa Ruta 66.

El Happy FoodTrucks Tour és una iniciativa empresarial, que compta amb el patrocini d'Estrella Damm, i que aprofita la irrupció al nostre país d'una moda amb més d'un segle d'existència en altres latituds, que degudament posada al dia ha esdevingut tot un fenomen que atreu visitants per allà on passa. La ruta de les Happy FoodTrucks arriba a Tortosa impulsada per l'Ajuntament per tal de promoure i dinamitzar el comerç a la ciutat.

Les furgonetes arribaran divendres al matí, amb l'objectiu de fer mercat i adquirir els productes amb què preparar els menjars que començaran a oferir la tarda-nit del mateix divendres i tot dissabte. La impulsora d'esta iniciativa, Bego García, explica que la filosofia foodtruck és molt familiar, per això hi haurà activitats per als més menuts -tallers de malabars i similars- i els horaris -fins a la 1 de la matinada com a molt- s'han ajustat amb aquest objectiu. Hi haurà música els dos dies, divendres la Big Band Tortosa i dissabte el quartet de jazz Lone Rhino Club. També hi haurà un mercat amb productes fets a mà, majoritàriament locals. Pel que fa als menjars, hi haurà una oferta variada, amb les clàssiques hamburgueses a l'estil americà però també amb una generosa oferta per a vegans.