ERC presenta la candidatura a les Corts Espanyoles amb Miquel Aubà, de nou, com a cap de llista al Senat

El gandesà afirma que seguirà defensant «les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona perquè som uns territoris abandonats per l'Estat»

La candidatura d'ERC a les Eleccions Generals del 26 de juny per la demarcació de Tarragona.
La candidatura d'ERC a les Eleccions Generals del 26 de juny per la demarcació de Tarragona. | Cedida
Jonathan Oca / Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:05h
ERC vol tornar a Madrid per parlar de "república", seguir lluitant pels drets dels ciutadans i defensar a capa i espasa el mandat del 27-S i el Govern de la Generalitat. Envoltats de patrimoni mundial, en plena plaça del Rei de Tarragona, els republicans van presentar este dilluns la seua candidatura per tornar a la capital d'Espanya, tant al Congrés com al Senat. Una candidatura en la qual hi tornen a formar part la canareva Carme Navarro (número 3 al Congrès) i el gandesà Miquel Aubà (cap de llista al Senat).

Jordi Salvador, cap de llista pel Congrés, va destacar la "coherència" de la feina feta durant estos mesos, on han defensat la derogació de la reforma laboral i la llei Wert, entre altres. L'ex sindicalista ha expressat que el procés que s'està vivint a Catalunya "és la revolució pacífica democràtica més important que es fa a Europa". A més, va recordar que ERC només investirà a un govern que siga d'esquerres i que complisca dos requeriments, que faça polítiques d'esquerra i que autoritze un referèndum a l'escocesa -votar Independència Sí o Independència No-, en el termini d'un any.

Per la seua banda, Miquel Aubà, cap de llista pel Senat, va comentar que en clau local han fet moltes preguntes als membres del Senat -governat per una majoria del PP- i va destacar que l'objectiu és aconseguir la derogació del Pla Hidrològic de l'Ebre, que es torne a activar el Corredor del Mediterrani, que es milloren les infraestructures ferroviàries i les autovies. El candidat republicà al Senat va assegurar que seguiran defensant “les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, perquè som uns territoris abandonats per l'Estat, des de fa molts anys”. Aubà, que també va reclamar el traspàs de la gestió de l'aeroport, va recordar que “mentre estiguem pagant els nostres impostos a Madrid hem d'estar allà per defensar en claredat que aquí necessitem alguna cosa més del que s'ha fet fins ara”.

La llista pel Congrés està formada per Jordi Salvador, Josep Maria Pallàs, Maria del Carme Navarro, Lluís Navarrete , Anna Chillida i Muntsa Cabetas Per altra banda, Miquel Aubà, Josep Rufà i Laura Castel seran els que optin a entrar al Senat.