L’Ajuntament de Deltebre presenta Mescla, la mostra de gastronomia de les Terres de l’Ebre

Se celebrarà entre el 20 i 23 de maig en el marc dels actes de la Delta Fira i promocionarà la cuina de tot el territori

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i la regidora de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, amb alguns dels xefs més destacats del territori.
L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i la regidora de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, amb alguns dels xefs més destacats del territori. | Cedida
Redacció
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:44h
El mercat de la Boqueria de Barcelona ha sigut el lloc escollit per presentar la Mostra de Gastronomia de les Terres de l’Ebre, Mescla. Esta fira, organitzada per l’Ajuntament de Deltebre i que tindrà lloc entre el 20 i 23 de maig a Deltebre en el marc dels actes de la Delta Fira, naix amb la finalitat de promocionar la gastronomia del territori i vincular-la a l’oferta turística basada en el paisatge i la natura.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “des de l’Ajuntament de Deltebre, mitjançant Mescla, estem apostant per posar en valor tots i cadascun dels trets distintius que generen valor al municipi i al territori”. Soler ha afegit que “la cuina, el paisatge i el turisme són tres instruments que ens han de permetre dinamitzar l’economia i, per este motiu, presentem una mostra centrada en estos pilars”.

En este sentit, l’esdeveniment aplegarà representants de les quatres comarques de les Terres de l’Ebre amb restauradors, productors, elaboradors, empreses de turisme actiu i experiencial, etc. Tot amb la finalitat que Mescla faça èmfasi en les relacions que en una concepció àmplia de la gastronomia s’establixen entre la cuina, el paisatge i el turisme.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha explicat que “esta mostra serà un gran aparador del bo i millor de les Terres de l’Ebre i una oportunitat per a poder compartir les sensacions, el treball i la il·lusió que s’amaguen darrere d’un gran àpat”.

Durant els tres dies que durarà Mescla es degustaran plats d’una trentena de restaurants i es podrà gaudir dels vins de la DO Terra Alta i de les cerveses artesanes. Alhora, també es podran fer maridatges i assistir a tallers i presentacions en directe. Paral·lelament, les empreses de turisme actiu i experiencial i els allotjaments oferiran activitats dins i fora del recinte, i s'organitzaran conferències de temàtiques mediambientals amb especial importància per al territori com, per exemple, el Pla de conca de l’Ebre i la declaració de la reserva de la biosfera.

La presentació ha comptat amb la participació del xef del restaurant Les Moles, Jeroni Castells; el xef del restaurant de l’Hotel Villaretiro, Fran López; el president del CRDO de la Terra Alta, Joan Arrufí, i altres productors i restauradors del territori que també estaran presents a Mescla.

Mescla naix amb la ferma voluntat d’esdevenir una mostra referent a tot el territori que aposte per donar a conèixer aquelles característiques intrínseques del conjunt de les Terres de l’Ebre de manera que, durant tres dies, Deltebre siga el punt de referència de les Terres de l’Ebre.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Deltebre, comptarà amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre, el qual cedirà el Centre d’Inspiració Turística, Ebre Terra, per tal de poder dur a terme l’esdeveniment.