Es presenta el programa d'inserció laboral per a jóvens 'Noves oportunitats'

El projecte funciona des de gener i ja s'hi han inscrit 90 jóvens de diverses poblacions de l'Ebre

'Noves oportunitats' és un programa d'inserció laboral per a jóvens que han deixat els estudis o no han trobat faena.
'Noves oportunitats' és un programa d'inserció laboral per a jóvens que han deixat els estudis o no han trobat faena. | Facebook
Redacció
04 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:44h
Este matí, als cinemes de Roquetes, s'ha presentat el programa d'inserció laboral per a jóvens Noves oportunitats, que ja va començar a funcionar al gener. Els mateixos jóvens d'este projecte han sigut els conductors de l'acte i protagonistes en el material audiovisual que s'ha preparat. Noves Oportunitats de les Terres de l'Ebre és un dels nous centres d'estes característiques existents a tot Catalunya i el gestiona la fundació privada Gentis, una entitat especialitzada en la formació ocupacional.

Este centre és un programa de garantia juvenil per atendre jóvens de 16 a 24 anys que tenen dificultats per enfrontar-se al seu projecte vital i professional. Jóvens que ja no han deixat d'estudiar o no han pogut seguir i que tenen dificultats per accedir a una faena. El centre treballa a partir dels interessos i capacitats dels inscrits, els quals poden accedir-hi de forma gratuïta, ja que forma part de la cartera de serveis del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a través del finançament del Fons Social Europeu (FSE).

D'una banda, la responsable de la fundació privada Gentis, Marta Cid, ha volgut agrair a tots els agents implicats en el projecte: "un gran repte que tenim de manera col·lectiva amb els nostres jóvens i l'èxit dependrà de tots nosaltres. Som responsables d’aportar projectes al territori que milloren l’equitat i la igualtat d’oportunitats dels nostres jóvens envers la resta del país". D'altra banda, Jesús Quiroga, cap de l'àrea d'Ocupació del SOC, ha demanat als jóvens que no es posen límits. "Els màxims responsables del vostre futur sereu vosaltres mateixos i ara teniu l’oportunitat, amb el suport que rebreu des del centre de fer-lo possible”, ha dit.

L'acte ha finalitzat amb el tancament de la la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, que ha felicitat l’entitat i les administracions participants per la seua "capacitat d’executar projectes amb esta visió de territori, apropant els serveis als centres on hi ha demanda per millorar les mancances estructurals de mobilitat que patix un territori com el vostre".

Noves oportunitats es presenta com una alternativa que no solapa cap programa destinat als jóvens en matèria de formació ocupacional dels que estan implantats al territori. És un recurs més, afirmen, i treballa en xarxa amb la resta d’agents del territori per garantir l’èxit de jóvens que en estos moments es troben dins del sistema, però perduts o completament fora del sistema. Actualment, han accedit al centre un total de 90 interessats que es troben distribuïts entre: Amposta (2 grups), Roquetes, Santa Bàrbara, Alcanar i Deltebre. Es preveu que en breu s’inicie un grup de jóvens a Tortosa, la Ràpita i la Sénia.