El regidor i president d'ERC a Tortosa renuncia a l'acta «per motius professionals»

Marc Puigdomènech assegura que a partir de setembre assumirà nous reptes professionals i tornarà al Pla de l'Estany, d'on és originari

Redacció / ACN
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:23h
Marc Puigdomènech al costat de Josep Felip Monclús quan els republicans van signar l'abril del 2015 el compromís per la independència.
Marc Puigdomènech al costat de Josep Felip Monclús quan els republicans van signar l'abril del 2015 el compromís per la independència. | Cedida
El fins ara president local d'ERC a Tortosa i regidor del grup municipal a l'Ajuntament, Marc Puigdomènech, ha anunciat este dilluns, durant el ple ordinari del mes de maig del consistori, que renuncia a l'acta de càrrec electe per "motius professionals". Puigdomènech ha deixat clar que la decisió és estrictament "personal" i motivada perquè en els pròxims mesos assumirà nous compromisos professionals que li impediran exercir estos càrrecs, ja que a partir del setembre tornarà a viure al Pla de l'Estany, d'on és originari.

Tant l'alcalde, Ferran Bel, com el portaveu del grup municipal d'ERC, Josep Felip Monclús, han agraït el treball fet durant estos mesos com a regidor del consistori. Es dóna la circumstància que Puigdomènech deixa l'acta de regidor just en el moment en què CiU i ERC han anunciat que obrien "converses formals" per explorar l'entrada dels republicans al govern.

D'altra banda, durant el ple d'este dilluns, l'Ajuntament ha aprovat el reconeixement d'extrajudicial de crèdits, que ascendix a 123.899 euros, la xifra més baixa assolida mai al consistori tortosí. El ple també ha aprovat la modificació del contracte de subministrament i servei integral i semafòric de Tortosa a la UTE gestió energètica formada per les empreses SECE-ACSA, amb l'objectiu de completar la renovació de l'enllumenat públic actualment en marxa. Així mateix, també ha prosperat l'adhesió de l'Ajuntament al programa Intercultural cities del Consell d'Europa, que reconeix el treball del consistori en les polítiques de gestió de la diversitat intercultural.