La família del pintor Joan Lahosa entrega una col·lecció de quadres a Prat de Comte

Prat de Comte ha incorporat quatre noves obres de l'artista a la col·lecció local del municipi

El fill de l'artista pratenc Joan Lahosa ha fet entrega d'una col·lecció de quadres a l'Ajuntament de Prat de Comte
El fill de l'artista pratenc Joan Lahosa ha fet entrega d'una col·lecció de quadres a l'Ajuntament de Prat de Comte | Cedida
Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a les 9:34h
Prat de Comte ha incorporat a la sala d'exposicions dedicada al pintor Joan Lahosa i Valimaña (1902-1981) quatre noves obres de l'artista, lliurades per la seua família. La donació ha tingut lloc durant un acte públic en el qual també s'han donat a conèixer els nous plafons explicatius de la figura i l'obra del pintor pratenc. Els planells han estat realitzats pel Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona i inclouen textos de la doctora en història de l'art Diana Rossell.

El fill de Joan Lahosa, Joan Enric Lahosa, ha fet el lliurament dels quadres de l'artista, que es mostraran junt amb la resta d'obres que ja s'exposen al municipi. Lahosa, qui va estudiar a Barcelona i a l'estranger, va excel·lir en el retrat i en la pintura religiosa. En destaquen obres com el Via crucis per a la catedral de Texas, als Estats Units, o El retaule de la germandat de Sant Francesc, a Valls.

En el mateix acte, encapçalat per l'alcalde i diputat, Joan Josep Malràs, i pel diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella, s'ha retornat al municipi la creu de terme que s'ha estat restaurant al Taller de Conservació i Restauració de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa. La responsable i tècnica d'este taller, Carme Clemente, ha explicat al públic assistent el procés de restauració.