VÍDEO | Les imatges que demostren l'agressió a la plaça de bous del Mas de Barberans

El vídeo va servir per detenir 4 persones de Sant Carles de la Ràpita com a presumptes autores dels fets

1200_1462183202bous_masberans
1200_1462183202bous_masberans | Cedida
Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a les 10:02h
L'Organització en defensa dels drets dels animals i contraria a la celebració de festes amb bous Anima Naturalis ha difós este matí les imatges que demostren una agressió a dues de les seues activistes, la directora de l'entitat, Aïda Gascón, i Yasmina Moreno, que divendres passat dia 29 van anar a les festes de Mas de Barberans per gravar els bous a la plaça. 

En les imatges, gravades des de l'altra banda de la plaça, es veu com després d'haver-se assegut per gravar els bous, un home es dirigeix cap a elles per prendre’ls-hi les càmeres de forma agressiva. A continuació s'hi afegeix una de les espectadores que es troba al costat de les membres de l'ONG amb estirades de cabells i espentes. Tot i que s'afegeixen membres de la Comissió Taurina per alliberar les activistes, una tercera persona, un jove, arremet contra les dues dones fins que els hi pren la càmera. Tot plegat davant la mirada impassible de molta gent del públic. Mentre els membres de la comissió aconsegueixen apartar el noi, un altre jove arriba fins a les dues activistes i les xafa. 



La presentació d'este vídeo en la denúncia que van interposar les dues voluntàries d'Anima Naturalis va conduir a la detenció de 4 persones de Sant Carles de la Ràpita. Es tracta de 3 homes i una dona d'entre 19 i 47 anys. Al detinguts se'ls imputa coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació, pel fet de ser dones.

"L'única manera de que aquesta temporada de correbous sigui tranquil·la, és que als acusats se'ls apliquin penes exemplars", declara Aïda Gascón, directora d'Anima Naturalis a Espanya. "Hem assistit a aquests festejos els últims cinc anys, només per fiscalitzar que es compleixi amb el reglament taurí, i mai havíem patit aquest tipus de violència en carn pròpia. Desitgem que això acabi aquí, però no deixarem de documentar els correbous", afegeix.