Aprofita el dissabte de Sant Jordi a les Terres de l'Ebre

Descobrix quins actes i activitats es faran a arreu del territori este Sant Jordi 2016

Este Sant Jordi cau en dissabte, perfecte per passar un bon dia envoltats de llibres i cultura
Este Sant Jordi cau en dissabte, perfecte per passar un bon dia envoltats de llibres i cultura | Martí Albesa
Redacció
21 d'abril del 2016
Actualitzat el 22 d'abril a les 9:41h
Per Sant Jordi no pot faltar la tradicional passejada entre paradetes de llibres i la roses pels carrers del nostre poble. Però aprofitant que enguany el nostre particular dia dels enamorats (i dels enamorats a la literatura) cau en dissabte, tot seguit fem un repàs a l'agenda d'actes arreu de les Terres de l'Ebre per esta Diada de Sant Jordi 2016.

TORTOSA

Divendres 22

A la Biblioteca Marcel·lí Domingo s'organitzà la IV Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca. A les 18h es lliuraran els premis del Concurs de Sant Jordi 2016 de Fotografia Digital i Postals. A continuació actuarà el cantautor ebrenc Joan Rovira. A les 19h tindrà lloc un tast de vins a càrrec de Rosa Domènech del celler Clua de Vilalba dels Arcs i per concloure la vetllada es presentarà el llibre 'El ladrón de cerebros: comer cerezas con los ojos cerrados' de Pere Estupinyà.

Diada de Sant Jordi
El nucli antic de Tortosa serà l'escenari de la diada on, entre llibres i roses, es faran contacontes, programes de ràdio i signatures de llibres.

AMPOSTA

Divendres 22
A la biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta es presentarà a les 19:30h el llibre 'Música secundària' de Josep Igual, IV Premi de narrativa breu Ciutat d'Amposta. I a les 20h serà el torn per 'Gusano de Mutghar' d'Alessandro Nier, novel·la steampunk amb influència del cinema de terror dels 80.

Diada de Sant Jordi
Al recinte del castell, a banda de les parades de llibres i roses, actuaran les bandes de les escoles de música de La Lira Ampostina i de la Unió Filharmònica d'Amposta i es podrà visitar la III Mostra de fotografia 'Moments lectors' realitzada per alumnes dels Centres Educatius d'Amposta al vestíbul de la Biblioteca.

LA RÀPITA

Divendres 22

A la Biblioteca Sebastià Juan Arbó es presentarà el llibre 'Els ritmes del Delta de l'Ebre', que forma part d'una col·lecció de contes infantils 'El Montsià de Bàrbara i Jaume' sobre les tradicions de les Terres de l'Ebre escrits per l'autora Núria Ibàñez. També hi haurà representació teatral de fragments dels contes i una audició de jota. L'acte està pensat per família amb xiquets i xiquetes de 4 a 10 anys.

Diada de Sant Jordi
La regidoria de Cultura i el Museu de la Mar de l'Ebre organitzen un ruta literària pels carrers de la població basada en els llocs emblemàtics de l'imaginari literari i personal de Sebastià Juan Arbó. L'activitat, totalment gratuïta, començarà a les 18h amb la visita a l'exposició dedicada a l'escriptor rapitenc als baixos del Museu.

DELTEBRE

Divendres 22
Durant tot el dia tindrà lloc la 'Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Delta de l'Ebre. Podreu trobar intercanvi de llibres, sessions de fotos i tallers manualitats a la tarde.

Diada de Sant Jordi
A la Plaça Coliseum, escenari on transcorrerà la diada, es faran tallers i activitats per als xiquets i xiquetes a les 17:30h; a les 19h, lectura de textos i poemes i a les 20h tindrà lloc la 3a Trobada de Bandes Joves i el Concert de primavera de la banda de la S.M. Espiga d'Or.

ALCANAR

Divendres 22
A les 20h tindrà lloc la II Ruta de música i versos pel nucli antic d'Alcanar, que comptarà amb diferents artistes locals i del territori i degustació de productes típics. Després de la ruta tindrà lloc el concert de 'Riu en So' al Verger de la Mestra Gual organitzat per la biblioteca Trinitari Fabregat d’Alcanar.

Diada de Sant Jordi
Com a "nota de color" per este Sant Jordi 2016, l'Ajuntament d'Alcanar i l’associació Musik’al Brancal organitza la II Festa Holi a la Plaça del Mirador entre les 17h i les 23h.

MÒRA D'EBRE

Diada de Sant Jordi

Com a prèvia a la Fira del Llibre Ebrenc (del 27 al 29 de maig), s'inaugurarà a la Plaça de Dalt l'exposició 'A la vora del riu...', que mostrarà d'una manera visual i entenedora el lligam
i la influència que el riu ha tingut en els escriptors ebrencs.

MÒRA LA NOVA

Divendres 22
Al Casal Municipal, a les 22h, es projectarà la pel·lícula basada en el clàssic de Mercè Rodoreda «La Plaça del Diamant». Joaquín Roque, membre de la federació catalana de cineclubs, que farà la introducció del film i obrirà un posterior debat

Diada de Sant Jordi
A la Plaça de l'Església, entre les paradetes de llibres i roses, els més menuts podran fer-se una foto de princesa o del cavaller Sant Jordi, en el photocall que ha dissenyat per a l’ocasió l’Escola Municipal d’Art i Disseny, i participar, a la tarda, en un conta-contes amb la narració de Roser Bonet i en un taller de treballs manuals. També s'ha preparat un concert d'instruments de corda a les 12h i a les 13h es lliuraran els premis del concurs de punts llibre sobre l'exposició del cronista Ramon Muntaner, que es pot visitar a l'Ateneu Popular fins el 30 d'abril.

FLIX

Diada de Sant Jordi
A partir de les 18h començarà la 9a Mostra de Llibres de la Ribera d'Ebre, que començarà amb la inauguració d'una exposició de jocs de tauler d'arreu del món a càrrec dels alumnes de l'institut de Flix i amb la lectura de textos de Ramon Llull per part d'alumnes de l'Escola Enric Grau i Fontseré. A continuació hi haurà la tanda de presentació de llibres d'autors o temàtica riberenca. Per acabar, a les 19:30h actuarà el cantautor Joan Rovira a la Plaça de l'Església.

GANDESA

Divendres 22
A partir de les 19 hores, tarda poètica amb ANIMALari a la Biblioteca municipal, amb lectura de poemes regada amb vi DO Terra Alta amb la participación de les autores del llibre: Sílvia Mayans (text) i Sílvia Franzoni (aquarel·les i gravats)

Diada de Sant Jordi
De 10 a 13, la biblioteca surt a la plaça del Comerç amb les novetats literàries més actuals. Els primers préstecs tindran un obsequi. A la mateixa plaça, a partir de les 11.30 hores, l'Ajuntament organitza tallers per fer màscares de Princesa, de Drac i de Sant Jordi, maquillatge, espases de globoflèxia i roses de cartró.

ROQUETES

Divendres 22
Celebració de la revetlla de Sant Jordi i del 9è aniversari de la biblioteca de Roquetes,on a les 17 hores hi haurà un espectacle de màgia infantil, a càrrec del Mag Ignasi, una xocolatada popular i una soltada de globus. A les 19.30 hores, recital de la Coral Preludi a Caro de Roquetes, Poemes al Vent acompanyats d’un maridatge de vins Somdinou del Celelr Cooperatiu de Gandesa, i a les 20.30 hores, espectacle d’homor ‘Imitant al Món’, amb l’imitador ebrenc Javi Príncep.

L’AMPOLLA

Divendres 22

Esta setmana s’ha celebrat la Setmana Cultural a l’Ampolla, i fins este divendre es pot veure al Centre Cívic una exposició de fotografies de les Festes Majors. Al mateix lloc, a les 18.30 hores, es farà lliurament dels premis del concurs de fotografía. A les 19 hores hi haurà un tast literari i menú de Sant Jordi, a càrrec del Grup de Teatre L’Ampolla. Al poliesportiu, a les 22 hores, es presentarà el documental La Filla del Farer, de Mario Pons Múria, i concert BSO Els Sirgadors.

Diada de Sant Jordi
De 10 a 11 del matí, Arturo Gaya signarà exemplars de ‘L’Ebre, un riu que fa pujada’, a la Llibreria d’Avelina.

L'AMETLLA DE MAR

Diumenge 24

Val la pena també citar en esta agenda que l’Ametlla de Mar dixa per diumenge 24 d’abril la 34 ena Diada al Castell de Sant Jordi. A les 9 del matí sortirà de l’Ajuntament una caminada popular pel GR-92 fins al Castell. A les 10, sardinada popular (1 euro) i a les 11, jocs gegants ‘Medievàlia’ a càrrec de la compayia de Joc Quiràlia i jocs tradicionals per a petits i grans a càrrec de Racó dels Joves. A les 12 comencarà un concert de Nautilus i una hora més tard s’encetarà el concurs de palles. La xaranga Suquet Calero hi posarà animació a partir de les 15.30 hores, i a les 17 s’entregaran els premis del concurs de paelles. A l’interior del castell hi haurà l’exposició del 16è concurs de fotografia de les Terres de l’Ebre.

ULLDECONA
 
Divendres 22

A la biblioteca se celebrarà la IV Revetlla de Sant Jordi. A les 17 hores, ‘Vesteix-te per al conte Bernat el soldat’, a càrrec de Mireia Sants.

Diada de Sant Jordi
A les 11, també a la biblioteca, ‘Contes musicats’, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música.