Roquetes entrega 500 € a un socorrista roquetenc que farà tasques de rescat i salvament a l'illa grega de Lesbos

Acte d'entrega del xec solidari a Raül Clemente.
Acte d'entrega del xec solidari a Raül Clemente. | Ajuntament de Roquetes
Redacció
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:41h
L'alcalde de Roquetes, Paco Gas i la regidora de l'Àrea de Qualitat de Vida, Maribel Belmonte, han fet entrega d'un xec solidari de 500 € al roquetenc Raül Clemente, un jove socorrista que viatjarà a fer tasques humanitàries a l'illa grega de Lesbos dintre del programa ‘From Reus to Hellas’. L’equip està integrat també per un jove de Sant Jaume d’Enveja, Ferran Gisbert. L’Ajuntament de Sant Jaume també va fer entrega d’un ajut econòmic per finançar esta acció solidària.
 
Es tracta d'un programa de col·laboració de la jove Cambra de Reus amb la jove Cambra de Grècia, en el que un equip de 12 socorristes preparats i equipats, viatjaran durant 15 dies a l'illa grega de Lesbos, per a realitzar tasques humanitàries i de rescat, dels refugiats siris que van arribant a les platges i als camps de refugiats, on la feina desborda a les ONG i als serveis d'emergències grecs.
 
Raül i Ferran Gisbert, i altres socorristes de la demarcació de Tarragona, sortiran el proper dimarts 26 d'abril cap a Lesbos on col·laboraran durant 15 dies. També donaran formació als equips de salvament grecs.
 
Durant la seua estada a Lesbos, cada dia explicaran les seues experiències amb correus electrònics i videologs, per a un projecte educatiu adreçat a diferents centres escolars, que es complementarà amb xerrades.
 
L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha destacat que Roquetes també ha volgut fer la seva petita aportació en esta situació d'emergència humanitària que estan patint els refugiats que fugen dels conflictes bèl·lics. La regidora de l'Àrea de Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Roquetes, Maribel Belmonte, ha manifestat que és un orgull per al municipi poder fer aquesta aportació econòmica per a persones que fan este acte voluntari i generós, que representa el 50% de la partida del Fons de Solidaritat del que es disposa enguany.