Nou seminari per millorar la competitivitat del sector turístic de la Ribera d’Ebre

L'activitat va dirigida als empresaris del sector turístic de la comarca.
L'activitat va dirigida als empresaris del sector turístic de la comarca. | S.B.
Redacció
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:49h
Com orientar la qualitat dels allotjaments i de les empreses de serveis de la Ribera d’Ebre de cara als mercats de senderisme, BTT, pesca, navegació fluvial i altres activitats a la natura, així com adequar l’oferta del sector de la restauració a les noves tendències del mercat. Este és l’objectiu del seminari professional que se celebrarà a Móra d’Ebre a partir del 27 d’abril, dins el programa Ribera d’Ebre Viva. Esta activitat formativa, dirigida especialment a empresaris del sector turístic de la comarca, es desenvoluparà en tres sessions i oferirà als seus participants exemples de bones pràctiques i el testimoni d’experts per millorar la competitivitat del sector turístic comarcal. Els interessats encara poden inscriure’s a través de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, o a través del web Ribera d’Ebre Viva.

En la seua organització s’ha tingut en compte el potencial del GR-99 i del riu Ebre, lligat a la navegabilitat fluvial i la pesca recreativa, com a atractius turístics del territori. També la recuperació de la gastronomia local i els productes de proximitat en el cas de l’oferta en restauració. Així, al llarg de les tres sessions s’incidirà en la necessitat de fer valdre el producte local i el turisme sostenible i responsable amb el territori. També es tractarà de com comunicar i promocionar als clients l’especificitat i la singularitat de les empreses del sector.

Entre els ponents, dos empresaris que explicaran el seu cas als de la comarca: Mireia Font, de l’empresa Casa Leonardo de Senterasa (Pallars Jussà), i Anna Arnay i Miquel Quera, del Mas del Joncar, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. El tercer ponent és Josep Capellà, de DCB Turisme i Desenvolupament Local. A més de les tres sessions en grup, un cop finalitze el seminari els participants poden sol·licitar assessorament individual, una fórmula que ha estat molt ben rebuda en anteriors seminaris, i que els permetrà fer una anàlisi de la seua situació particular i definir línies d’actuació que contribuïsquen a la millora de l’oferta turística de la comarca.