Les fortificacions d’Alcanar i l’elèctrica de Vandellòs, al Tastets del Patrimoni

L’edició de primavera dels Tastets de Patrimoni 2016, organitzats per l’institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona, s’iniciarà este dijous, 14 d’abril, a les 7 de la tarda, a la biblioteca tarragonina,

Fortificació de la Guerra Civil a Alcanar
Fortificació de la Guerra Civil a Alcanar | Greg Grzegorz Sobieraj
Redacció
12 d'abril del 2016
Actualitzat el 13 d'abril a les 10:26h
L’edició de primavera dels Tastets de Patrimoni 2016, organitzats per l’institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona,  s’iniciarà este dijous, 14 d’abril, a les 7 de la tarda, a la biblioteca tarragonina, amb la conferència “Les fortificacions de la guerra Civil a Alcanar: estat de la qüestió” a càrrec de Francesc Subirats, filòleg i membre de l’Associació Lo Rafal d’Alcanar. Subirats farà un repàs gràfic per tots els elements patrimonials pertanyents a la Guerra Civil Espanyola que es conserven al llarg del litoral canareu fins al terme de Sant Carles de la Ràpita: nius de metralladora, fortins, bateries de costa, camp de trinquet.... són alguns dels elements que han anat catalogant des de l’Associació Cultural Lo Rafal.

El segon plat dels Tastets tindrà lloc el dijous 12 de maig i consistirà en la presentació “Elèctrica de Vandellòs 1930: un projecte d’electrificació rural. Arqueologia industrial”, que realitzarà l’historiador Òscar L. Pinto, del Centre d’Estudis de l’Hospitalet de  l’Infant. Pinto recordarà este repte d’abast municipal per produir de manera autònoma electricitat per a quatre municipis de la comarca del Baix  Camp.

Les postres se serviran el dia 4 de juny i consistiran en una sortida cultural per conèixer in situ les fortificacions  d’Alcanar i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Els Tastets de Patrimoni, endegats l’any 2010 conjuntament per l’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona pretenen donar a conèixer el patrimoni de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre a través d’un programa d’activitats, que consta de dues conferències i una sortida per conèixer in situ este patrimoni, proposat pels centres d’estudi del mateix territori.




L’assistència a les dues conferències, que tindran lloc a la Biblioteca de Tarragona, sempre a les set de la tarda, és d’entrada lliure, però no la sortida cultural que és de places limitades i necessita inscripció prèvia. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca.Més informació a: http://www.irmu.org/news/1840