Premi disputat en el X Certamen Internacional de Bandes 'Vila de la Sénia'

Només mig punt distancia les dos primeres bandes classificades: la de la a Sociedad Musical de Cehegin de Murcia, amb 283,5 punts, i la de la Unió Musical de Riba-roja del Túria de València, amb 283 punts

Lliurament del trofeu a la banda guanyadora.
Lliurament del trofeu a la banda guanyadora. | Cedida
Redacció
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:02h
La Banda de Música de la Sociedad Musical de Cehegin de Murcia, amb 283,5 punts, i la banda de la Unió Musical de Riba-roja del Túria de València, amb 283 punts, van aconseguir un primer premi en el X Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia', celebrat dissabte passat. En quedar en un barem entre 281 i 330 punts, a les dos bandes els corresponia un primer premi, però la banda de Múrcia, en tenir un ajustat mig punt més de puntuació és la que va rebre el primer premi especial del jurat i la que es va emportar els 4.000 euros de guardó, el trofeu i un diploma acreditatiu. L'altra banda guanyadora, la de València, va rebre un diploma que també acreditava la seua classificació, diploma que també corresponia a la banda que va guanyar el segon premi: l'Associació Musico Cultural Banda Municipal de Música El Espinar de Segòvia, que va aconseguir 256,5 punts.

El coordinador del certamen i director de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca (AMS), Pep Vila, ha explicat que "totes les bandes tenien un nivell excel·lent però el jurat ha hagut d'escollir-ne una després de valorar el treball tècnic i interpretatiu que hi han fet les tres de les dos obres del concurs. Eren obres de cert nivell però alhora atractives per al públic assistent". Un públic que un any més ha participat massivament i ha omplert la Casa de Cultura de La Sénia on se celebrava l'esdeveniment. El bon temps de dissabte també va permetre que les bandes participants, acompanyades de la banda amfitriona, la de l'AMS, es poguessen lluir en la cercavila que prèviament al concurs van fer pels carrers de la població.

Cal recordar que el jurat estava format per tres directors i professors de banda de renom mundial: Leon J. Bly, de Hampton, Virginia (EUA);  Oliver Waespi, de Zúrich, i Voro García, de Sueca i que les tres bandes concursaven en la Secció 2 del Certamen, que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics, amb un màxim de 5 intèrprets aliens a la banda i un màxim de 5 instruments de corda a la plantilla.

L'edició d'enguany del concurs, organitzat per l'AMS i únic en l'àmbit de Catalunya, tenia un caire especial en celebrar els seus deu anys de vida. Així, a més de seguir la competició, els assistents van poder gaudir dissabte de la música de la Banda de Bilbao, una banda professional de renom convidada per l'organització per a l'ocasió, que va interpretar un programa de gran nivell tècnic dirigida magistralment pel mestre valencià i director artístic del certamen José Pascual Vilaplana. El director va sorprendre el públic assistent amb un regal molt especial interpretant fora de programa una versió del Cant dels Ocells. Dissabte també es va estrenar una obra commemorativa de l'efemèride, composta pel mestre Pascual Vilaplana amb el títol d' 'Obertura Senienca'. Amb esta obra s'hi van presentar al públic del Certamen les tres bandes participants,  tot i que no puntuava  per al concurs.

El Certamen que organitza l'AMS compta amb el patrocini de l'Ajuntament de La Sénia, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de  l'Obra Social La Caixa i de la Diputació de Tarragona i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.