La Policia Local d’Amposta instal·la un radar que informa de la velocitat

Redacció
01 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:34h
La velocitat màxima permesa a tot el nucli urbà és de 40 quilòmetres per hora.
La velocitat màxima permesa a tot el nucli urbà és de 40 quilòmetres per hora. | Ajuntament d'Amposta

La Policia Local d'Amposta ha adquirit un radar pedagògic per controlar els vehicles que circulen per diferents punts de la ciutat. Des del 31 de març es pot observar, de forma puntual, estet radar que té per objectiu avisar als conductors de la velocitat a que circulen, perquè els conductors puguen prendre consciència si estan circulant a una velocitat adequada o excessiva.

El model adquirit per la Policia Local d’Amposta permet treure estadístiques dels vehicles que passen, a la velocitat que circulen i projectar diferents símbols depenent de si la velocitat és correcta o excessiva. El cos policial, mitjançant una aplicació informàtica, és l'encarregat d'establir els límits de velocitat en els que surten els diferents missatges amb símbols. També les diverses velocitats depenent del tipus de vies on se situarà el radar pedagògic, que aniran variant segons de les observacions dels agents, deteccions de punts negres pel que fa el trànsit, o bé de les queixes per excés de velocitat que es puguen rebre a la policia local.

La velocitat màxima permesa a tota la població d’Amposta és de 40 km/h a no ser que hi haja alguna senyal més restrictiva que dispose un altre límit inferior. Tal i com ha explica el regidor de Governació, Miquel Subirats, "este radar pedagògic té únicament una funció informativa, tant per als conductors com per a la Policia Local, per poder conèixer objectivament la velocitat a la qual ser circula per les diferents vies de la població". "En cap cas es tracta d’un radar per fer fotografies de denúncia, tot i que en algunes ocasions, la policia local l’utilitzarà conjuntament amb el radar que cedix el Servei Català de Trànsit per tal de fer controls de velocitat amb l’objectiu de denunciar als infractors", afegix.