«Prou morts»: el Camp de Tarragona i l’Ebre col·lapsen de nou l’N-340

Centenars de persones responen a la crida de la vintena d'alcaldes ebrencs i del Pacte de Berà reclamant l'aixecament de barreres a l'AP-7 | S'han fet talls simultanis al Vendrell, el Perelló i les Cases d'Alcanar a més de marxes lentes

Sílvia Berbís / S. Cabanes
19 de març del 2016
Actualitzat el 20 de març a les 8:36h
L'aiguat que este migdia ha caigut a les Terres de l'Ebre no ha impedit que el tall del Perelló fos multitudinari.
L'aiguat que este migdia ha caigut a les Terres de l'Ebre no ha impedit que el tall del Perelló fos multitudinari. | Sílvia Berbís

Els alcaldes ebrencs han sostingut este pancarta al tall de l'N-340 al Perelló. Foto: Sílvia Berbís



Sota un aiguat intens, centenars de persones han respost este dissabte al migdia a la crida dels alcaldes de les Terres de l’Ebre i del Pacte de Berà per reclamar l’aixecament de peatges a l’autopista AP-7 com a solució immediata a l’alta sinistralitat que registren estes comarques a la carretera N-340.

Els alcaldes de les poblacions ebrenques per on passa l’N-340 han convocat un tall de carretera al Perelló, on hi ha assistit unes 300 persones, entre elles representants polítics i les Federacions d'Associacions de Veïns de Tortosa i Amposta. Sota els paraigües, molts d’ells han sostingut durant uns 45 minuts una pancarta amb el lema ‘Prou morts! N-340 Solucions Ja! Prou Peatges!’ A la mateixa hora els alcaldes del Pacte de Berà sostenien al tall de carretera del Vendrell una pancarta amb el missatge ‘Solucions N-340’. I per últim a les Cases d’Alcanar, la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta s’ha sumat a la protesta amb un altre tall.

Al tall de carretera del Perelló s’hi ha sumat diversos representants ebrencs del Govern de la Generalitat al territori, entre ells el delegat del Govern Xavier Pallarès: “Reclamar la gratuïtat de l’AP-7 no ens ha de fer oblidar que el nostre objectiu final és aconseguir l’autovia A-7. Com a territori necessitem i volem les mateixes condicions que tenen altres territoris, no seria correcte demanar únicament la gratuïtat i renunciar a l’A-7”, ha manifestat.

Per la seua banda, l’alcalde del Perelló, població que ha acollit la mobilització dels alcaldes ebrencs d’este dissabte s’ha referit a les diferències de criteri entre la Generalitat i els mateixos alcaldes ebrencs pel que fa a la reivindicació. Si bé la Generalitat aposta per les bonificacions de camions a l’AP-7, des de les Terres de l’Ebre es reclama l’aixecament total de barreres a l’autopista: “M’agradaria que el Govern fes una lluita més ferma per l’alliberament de peatges. Fis ara insisteixen amb la bonificació. Nosaltres al principi hi creiem, però el ministeri de Foment no ens ha escoltat i ara ens apartem esta reivindicació i demanem directament l’alliberament”, ha exposat Ferran Cid.

“Ara el prioritari és baixar la sinistralitat i momentàniament l’única solució que tenim és la gratuïtat de l’autopista. Per tant hem de buscar el que ens uneix en estos moments i estem totalment d’acord en què s’allibere l’autopista”, ha afegit per la seua banda Maria Josep Beltran, alcaldessa de Tivenys i portaveu del PSC a les Terres de l’Ebre.

Mentre s’estaven fent els talls de carretera, els transportistes han iniciat marxes lentes per l’AP-7, concretament des de Tarragona en direcció Santa Margarida i els Monjos. Al tram ebrenc la marxa lenta s’ha fet primerament en direcció sud per l’N-340 fins a l’Aldea i posteriorment per l’AP-7 direcció l’Hospitalet de l’Infant.

Els alcaldes es mostren ferms en la seua lluita: “Seguixen sense escoltar-nos, per tant, continuarem fent reivindicacions fins que ho facen. No ens cansarem”, ha sentenciat Ferran Cid. 
 

L'aiguat que este migdia ha caigut a les Terres de l'Ebre no ha impedit que el tall del Perelló fos multitudinari. Foto: Sílvia Berbís