Els alumnes de l’Escola Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar poden navegar amb un simulador

Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat a les 17:40h
La consellera Serret, provant el nou simulador de navegació a l'Ametlla de Mar.
La consellera Serret, provant el nou simulador de navegació a l'Ametlla de Mar. | Gencat

L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya és el primer centre de la Generalitat que compta, a partir d’ara, amb un simulador de navegació. Esta eina permetrà al professorat fer un seguiment més acurat del procés formatiu de l’alumnat, i a l’alumnat adquirir experiència sense utilitzar equips reals. El nou aparell ha estat inaugurat este dijous per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director general de Pesca i Afers Marítims, a més de les autoritats locals.
 
Amb l’adquisició d’este simulador, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya es posa al dia pel que fa al requeriments dels convenis de l’Organització Marítima Internacional, que demana l’ús d’estos aparells en la formació per a l’obtenció de les titulacions i els certificats.
El simulador s’utilitzarà per a la formació de l’alumnat dels cicles formatius i dels cursos d’especialitat marítima que s’impartixen al llarg del litoral català. La part teòrica s’impartirà en el port d’origen i les pràctiques amb el simulador es duran a terme a l’Ametlla de Mar. Es preveu que uns 400 alumnes per any es formen amb el simulador. Segons la consellera, “la presència d’alumnat vingut d’arreu de Catalunya donarà a conèixer millor l’Escola i, alhora, la situarà en un lloc davanter en la formació nauticopesquera”.
 
L’equipament permetrà efectuar exercicis en escenaris diversos (ports, canals...) geogràficament allunyats de l’Escola, operar amb diferents tipus de vaixells i treballar en situacions que, utilitzant equips reals, no sempre es poden tenir quan calen (navegació amb mal temps, situacions de tràfic dens, etc.). La consellera ha explicat que hi ha estudis que indiquen que “un dia d’entrenament en un simulador equival a 6 dies de navegació”.  
 
Este simulador ha tingut un cost de 198.001 euros i s’ha adquirit amb diners generats per l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya. També està prevista la compra d’un simulador de cambra de màquines perquè se’n puga beneficiar l’alumnat que estan cursant els cicles d’esta temàtica.