Agents públics i privats del Montsià fixen una estratègia per dinamitzar l’economia comarcal

Redacció
17 de març del 2016
Actualitzat a les 9:39h
L'acte de presentació de l'acord, este dimecres al consell comarcal del Montsià.
L'acte de presentació de l'acord, este dimecres al consell comarcal del Montsià. | Cedida

L’han destacat com “un nou model de governança” i el que fa és desplegar una estratègia conjunta entre ajuntaments, empreses, la comunitat educativa i el consell comarcal del Montsià per cooperar en accions de dinamització econòmica i generació d’ocupació. Este és l’objectiu de l’Acord Territorial de reactivació econòmica i ocupació que ha estat signat entre els diferents actors compromesos a incentivar la col·laboració entre les administracions públiques i els agents privats per estirar del carro de l’activitat econòmica.

L’acord involucra tots els ajuntaments de la comarca, que aportaran un tècnic a disposició de la iniciativa, el consell comarcal, amb l’organisme Montsià Actiu que ja porta camí en la línia del que perseguix l’acord, també el col·lectiu d’empresaris del moble de la Sénia, la Càmara Arrossera del Montsià, l’empresa Esteller Parquet i la comunitat educativa, que ha de detectar necessitats de formació. D’alguna manera, un equip multidisciplinar interconnectat que treballe per millorar la dinàmica d’una comarca amb una taxa d’atur que frega el 18%.

Carme Navarro, presidenta de Consell Comarcal del Montsià ha subratllat “l’economia traspassa les fronteres dels municipis, per això és bàsic creure que junts som més forts que separats, és més intel·ligents veure’ns com aliats que com a competidors”.
 
A la jornada, que va tindre lloc ahir al consell comarcal, també hi van prendre part representants del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Pacte de Territori Solsona – Cardona, els quals van aportar la seua experiència en l’àmbit de la cooperació i el desenvolupament local.
 
Segons remarca el consell en una nota de premsa, alcaldes, empreses i comunitat educativa van titllar la jornada “d’històrica”, en considerar que “obre una nova etapa per al territori, en la qual hem estat capaços de prioritzar objectius col·lectius per damunt dels interessos personals o ideològics”. Van tancat l’acte dos joves representants de centre educatius de la comarca que van demanat als signants de l’Acord  “treballar conjuntament per al futur del territori posant l’accent en les persones”.