El Consell del Baix Ebre cedix el llagut 'Lo Sirgador' a l’Ajuntament de Tortosa

Redacció
04 de març del 2016
Actualitzat el 08 de març a les 15:34h
Acte formal de cessió de l'embarcació entre el president del Consell comarcal i l'alcalde de Tortosa.
Acte formal de cessió de l'embarcació entre el president del Consell comarcal i l'alcalde de Tortosa. | consell comarcal del Baix Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha cedit en usdefruit per quatre anys a l’Ajuntament de Tortosa l’embarcació Lo Sirgador, destinada al transport turístic de passatgers pel riu Ebre. El president de l’ens comarcal, Daniel Andreu, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han signat un document notarial de cessió d’esta embarcació per un període de quatre anys renovable en dos més.

Esta embarcació fluvial es va construir el 2010 impulsada per la Direcció General de Turisme de la Generalitat a través del programa de foment de la navegabilitat a l’Ebre.  L’any 2012, amb la dissolució del Consorci per a l’execució del pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre, que gestionava este programa, el llagut va ser cedit al Consell Comarcal del Baix Ebre. Es tracta d'una embarcació monocasc, amb una eslora de 15 metres i una màniga de 3,80, que té una capacitat per a 53 passatgers i dos tripulants, i una potència propulsora de 132,5 kw.

Segons que explicat Daniel Andreu, el Consell Comarcal ha fet sta cessió perquè considera que actualment el desenvolupament de l’activitat de turisme fluvial, a través d’embarcacions de tipologia tradicional, pot dur-se a terme d’una manera més efectiva per part de l’Ajuntament de Tortosa. La institució comarcal rebrà de l’Ajuntament de Tortosa per este dret d’usdefruit 4.000 euros anuals.