El sindicat CATAC denuncia el col·lapse de l’Hospital Verge de la Cinta

S.B.
03 de març del 2016
Actualitzat a les 16:53h
Ambulàncies a l'entrada del servei d'Urgències de l'hospital Verge de la Cinta.
Ambulàncies a l'entrada del servei d'Urgències de l'hospital Verge de la Cinta. | Salvem les Ambulàncies

El sindicat CATAC-Cts/Iac de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha denunciat el col·lapse que viu estos dies el servei d’Urgències del centre, i tot l’Hospital, motiu pel qual ha anunciat mobilitzacions davant una situació que titlla d’”insostenible”. En un comunicat, el sindicat també denuncia que seguix sense remei la problemàtica d’accés i aparcament a l’Hospital tot i les més de 6.600 signatures que es van presentar al ple de Tortosa de que s’aprovés per unanimitat una moció exigint solucions.
 
Segons CATAC, el servei d’urgències es col·lapsa sovint, com passa en esta època arran dels nombrosos casos de grip, amb pics que arriben a 150 urgències. “No es tracta, -diu-, de casos puntuals com ens diu la direcció de l’hospital”, atès que en esta època no es baixa de les 120 urgències diàries. “Denunciem que no s’ha reforçat suficient ni s’ha planificat be l’època gripal”, exposa en el comunicat. Precisament la plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l'Ebre va denunciar la setmana passada que un total de set ambulàncies amb pacients dins van estar esperant fins a tres hores a l'entrada de l'hospital degut al "col·lapse" de les seves urgències, que va impedir que els malalts puguéssen entrar.
 
A més, denuncia que a la resta de l’hospital continuen havent-hi llits tancats, “o com be diu la direcció bloquejats”, situació que comporta un retard en els ingressos de pacients, més temps d’espera i manca d’espai a urgències. “Quan comencen a desbloquejar-los implica que hi ha menys personal per atendre ja que el reforç o bé arriba tard o no arriba... això comporta més carrega de feina i estrès al personal i menys qualitat assistencial”, conclou.
 
Igualment sosté que les retallades sanitàries han provocat que es tanquen CAPs d’Urgències i es reduix personal als serveis d’Atenció Primària “i això també influïx en el col·lapse del servei d’Urgències de l’hospital i també que s’acumulen les ambulàncies a la porta per no poder fer l’ingrés del pacient”, exposa CATAC.
 
A banda del “col·lapse sanitari”, lamenta que seguisca sense solució la problemàtica d’accés i estacionament a l’hospital. “Després de presentar una moció popular amb 6.666 signatures a l’Ajuntament Tortosa el dia 5 d’octubre del 2015, que va ser aprovada per unanimitat  per tot el ple, a data d’avui no hi ha resposta, només silenci i falta de respecte vers tota la gent que ha signat demanat resposta a un problema que afecta a totes les Terres de l’Ebre”, recrimina. Concretament, cita que el delegat de Govern a les Terres de l’Ebre “continua sense presentar-nos el pla de mobilitat”.

ICV reclama celeritat en la presentació del pla de mobilitat
ICV-Entesa de les Terres de l'Ebre ha demanat al Govern celeritat en la presentació d'este pla de mobilitat, tenint en compte el "caos evident" que es produix, segons ha lamentat el coordinador territorial de la formació, Jordi Jordan. ICV, a través del grup de Catalunya Sí que es Pot, ha anunciat la presentació d'una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per demanar que es recuperen els serveis d'ambulàncies que hi havia a les Terres de l'Ebre abans de l'adjudicació del nou contracte del transport sanitari al territori, que ha eliminat serveis en poblacions com l’Ametlla de Mar, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Xerta i Santa Bàrbara. Jordan ha recordat que la Plataforma 'Salvem les Ambulàncies' a les Terres de l'Ebre ha presentat 10.000 signatures per reclamar canvis en el nou contracte.