Demòcrates de Catalunya certifica el trencament amb CDC a Amposta

Rosa Pertegaz abandonarà el grup municipal de CiU a partir de l'1 de març

Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat el 29 de febrer a les 12:42h
Roda de premsa del grup municipal de CiU a Amposta este matí.
Roda de premsa del grup municipal de CiU a Amposta este matí. | Cedida

Imatge d'arxiu d'una roda de premsa del grup municipal de CiU a Amposta. Foto: Cedida



Després de la ruptura de la federació de CiU i de la constitució de Demòcrates de Catalunya com a nou partit, la ruptura de la federació s'ha fet també extensiva a Amposta. Així, la regidora Rosa Pertegaz Lafont, exmembre d'Unió i actualment integrant de Demòcrates de Catalunya abandonarà el grup municipal de CiU. La sortida del grup es farà efectiva a partir de l'1 de març.

La decisió s'ha pres en acord de l'assemblea de voluntaris de Demòcrates de Catalunya i va ser comunicat a CiU Amposta. "Demòcrates creu actualment amb l'estratègia demòcrata per recuperar la confiança dels ciutadans i assolir el govern municipal que diferix del que defensa CDC. Demòcrates de Catalunya a Amposta naix com un instrument per connectar la societat i el ciutadà en els processos d’elecció. El relat d'Amposta ha de nàixer de l'escolta activa amb la ciutat i la gent que hi viu", expliquen en un comunicat.

Així, asseguren que "cal connectar amb l'activisme d'Amposta per assolir una ciutat més constructiva i on les persones siguen el centre de totes les polítiques que es gestionen".

Tot i això, Demòcrates subratlla que mantindrà "òbviament" el diàleg amb CDC, i obrirà "relacions formals" amb tots els partits polítics de la ciutat i de la societat civil. "L'actual regidora demòcrata Rosa Pertegaz emprarà una actitud dialogant i col·laborativa amb totes les forces polítiques del consistori en pro de la ciutat d'Amposta", sentencien.

Des de CDC Amposta manifesten el respecte envers este comunicat i afirmen el seu compromís, des del grup municipal i des del partit, per continuar treballant per Amposta i per als ampostins amb tota la voluntat de diàleg amb els diferents grups municipals.