El PSC d'Amposta proposa declarar el 7 de febrer de 2016 com a jornada històrica de la ciutat

Els socialistes ampostins també reclamen que es prioritze la regulació del trànsit on hi ha més sinistralitat

Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:19h
Els regidors del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró i Anna Maria Tomás.
Els regidors del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró i Anna Maria Tomás. | Cedida

Els regidors del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró i Anna Maria Tomás. Foto: Cedida



El PSC d'Amposta ha entrat amb vista al ple ordinari de dilluns vinent, dia 29 de febrer, dues mocions. La primera proposa la millora de la regulació del trànsit en els llocs de la ciutat on s'han produït casos de sinistralitat.  El portaveu socialista, Francesc Miró, ha recordat que recentment a l’avinguda Catalunya hi ha hagut una topada entre vehicles i no fa molt un atropellament a vianants. “Es tracta d'una via molt transitada i hi han alguns punts negres on caldria intervenir per eliminar-los”.

 En un altre ordre de coses, els socialistes també portaran al ple una proposta perquè es reconega el 7 de febrer de 2016 com a jornada històrica de la ciutat d'Amposta.  “Amposta va esdevenir aquesta data  l’escenari d'una de les mobilitzacions en defensa de l’Ebre amb la manifestació més multitudinària que mai no s’havia realitzat en totes les Terres de l’Ebre”, ha recordat Miró, “50.000 persones hi van participar, per això cal un reconeixement i un agraïment per part de la nostra ciutat a la implicació social per aturar un nou atac per al nostre territori com ara és el Pla de Conca de l'Ebre”.

 Per tot això proposen que es reculle tota la informació generada durant aquella jornada per nodrir un fons documental que puga contribuir a generar estudis, publicacions o exposicions sobre la jornada i el moviment social en defensa de l’Ebre. Miró hi ha afegit que es vol que s'estudie el reconeixement d'esta diada “en el format que tots els grups municipals considerin més adient perquè perdure en la memòria històrica de la ciutat per les futures generacions.”