Universitat i secundària aniran a la vaga contra el '3+2' i la LOMQE

L'«èxit» del referèndum a la URV esperona les organitzacions estudiantils | La vaga serà el proper 3 de març

Josep M. Llauradó
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:16h
Els estudiants han comptat amb una nodrida presència d'altres lluites en la presentació de la vaga.
Els estudiants han comptat amb una nodrida presència d'altres lluites en la presentació de la vaga. | Josep M. Llauradó

Els estudiants han comptat amb una nodrida presència d'altres lluites en la presentació de la vaga. Foto: Josep M. Llauradó


Tres mesos després de celebrar referèndums a les diferents universitats, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) engega ara una vaga el proper dijous 3 de març amb la legitimitat dels resultats aconseguits. I és que, amb la col·laboració de l'Assemblea de la Facultat d'Educació i Psicologia, van triplicar l'índex de participació que s'assoleixen en els processos interns a la Universitat Rovira i Virgili i això els esperona per demanar al rectorat una taula de negociació. Demanen que no apliquen el decret del 3+2, que incrementarà el cost dels estudis obligant a cursar màsters per trobar feina.

La vaga estudiantil compta amb el suport d'altres lluites socials: el Correscales, del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i la CUP. Creuen que el nou pla educatiu, que a la URV es té previst d'aplicar el curs 2017-2018, precaritza el sistema públic. Esta vaga, doncs, vol ser una «mesura de pressió» més per tal de decantar del seu costat el rectorat.

A diferència d'altres convocatòries, esta també es realitzarà als instituts de secundària. Aquests estudiants, a banda de les qüestions estrictament universitàries, assenyalen la LOMQE i la LEC ja que creuen que es creen «ciutadans de primera i de segona». La llei espanyola ara precisament es troba àmpliament qüestionada per diverses formacions polítiques, especialment pel que fa a la implantació de revàlides, a la llengua d'ensenyament o a la promoció dels estudis religiosos.