Amposta invertirà 900.000 euros en plans d'ocupació

180.000 euros correspondran a plans propis de l’Ajuntament

Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:43h
Roda de premsa, este matí, a l'Ajuntament d'Amposta.
Roda de premsa, este matí, a l'Ajuntament d'Amposta. | Cedida

L'Ajuntament d'Amposta destinarà enguany fins a 900.000 a la posada en marxa de diferents plans d'ocupació destinats a crear llocs de treball dirigits als col·lectius més afectats per la crisi econòmica. D'estos, prop de 700.000 euros corresponen a diferents subvencions de programes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i el fons de la Iniciativa Europea de la Garantia Juvenil; mentre que 180.000 euros corresponen a plans d'ocupació propis. Este matí, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Júlia Barberà, i la tècnica de l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació (PAO), Isabel Villalbí, ha presentat els programes als quals s'ha acollit l'ajuntament ampostí.

Són els següents:
Joves per l'Ocupació: Se'n beneficiaran 90 joves amb Garantia Juvenil. Subvenció de 410.000 euros. Les especialitats d'enguany són: auxiliars d’agricultura, jardineria, vivers; auxiliar de veterinària i ramaderia; dependent/a carn i peix; secretari/a i atenció al públic; operari d’indústria; auxiliar d’aqüicultura i elaboració d’arts de pesca; ajudant de transport per carretera; animació sociocultural i turisme; mecànic i soldadura; ajudant d’electricista (adaptat). L'alcalde ha destacat que este programa, a més a més, comporta la contractació de 70 formadors. L’any passat, 55 dels joves que van participar al programa van trobar ocupació i després dels primers sis mesos, 32 van renovar el contracte.

Fem Ocupació per a Joves: Se'n beneficiaran 20 joves amb Garantia Juvenil. Té una subvenció 88.000 euros.

Aprovació Treball i formació PRMI 2015: Amb una subvenció de prop de 41.000 euros, s'han contractat a cinc persones: 2 peons d'obra, 2 de neteja i un/a conserge, que s'han incorporat a les àrees dels Serveis Municipals i Esardi, amb un contracte de sis mesos. Estos treballadors també tindran un total de 30 hores de formació en competències informàtiques.

Aprovació de FOAP 2015: Curs de l'especialitat de Desenvolupament d'aplicacions amb tecnologia web (510 hores), per a 15 alumnes aturats. Subvenció de 53.554 euros. Amb este programa s'ha pogut ampliar la jornada d'una de les tècniques de l'Ajuntament.

Ajuts a l'Agència de Col·locació: Atorgament de 50 usuaris majors de 45 anys aturats de llarga durada, derivats per l'Oficina de Treball d'Amposta, a qui se'ls acompanya i ajuda a millorar la seua ocupabilitat i procurar un lloc de treball. Subvenció rebuda de més de 26.500 euros per a la contractació d'un tècnic/a d'orientació.

Altres programes en conveni amb entitats sense ànim de lucre
Amb Gentis es desenvolupen dos programes. Per una banda, el Programa Centre Noves Oportunitats, on hi participaran una vintena de joves d'Amposta d'entre 16 i 21 anys amb Garantia Juvenil, a qui s’feriran accions d'orientació, actuacions de desenvolupament de competències, formació, acompanyament a la inserció, gestió de coneixement comportat i comunitari. Per altra banda, el Projecte singular: Espai Riu, instal·lat a l'oficina de Turisme Espai KM0, i del que se'n beneficiaran entre 30 i 40 joves de 16 a 29 anys amb assessorament i orientació. Amb l'Institut per al desenvolupament de la formació (IDFO) es desenvolupa el servei d'orientació i acompanyament a la inserció, amb una tècnica al Casal que fa estes tasques. L'Ajuntament també col·labora en el programa Treball a les 7 comarques, del Consell Comarcal del Montsià.