L'Ajuntament de Tortosa completa la urbanització del carrer Sant Francesc i inicia la del carrer Santa Clara

Redacció
18 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:43h
Inici de les obres al carrer Santa Clara.
Inici de les obres al carrer Santa Clara. | Cedida

Inici de les obres al carrer Santa Clara. Foto: Cedida



L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat els treballs d'urbanització dels carrers Pujada de Sant Francec i Sant Francesc, al barri de Santa Clara, i esta mateixa setmana han començat les obres d'urbanització del carrer i travessia Santa Clara, situat al mateix entorn. La primera obra ha estat l'última a finançar-se amb càrrec al Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), mentre que la del carrer Santa Clara s'executa en base a recursos propis. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, i la regidora de barri, Ana Algueró, han presentat les actuacions a peu d'obra. També ha assistit el president de l'associació de veïns de Santa Clara, Manolo Cardona. 

En l'actuació del carrer Sant Francesc s'ha renovat el paviment i s'ha substituït tota la xarxa de serveis, a banda d'instal·lar senyalització viària, mobiliaria urbà i una illa de contenidors soterrats. La pavimentació s'ha fet a un sol nivell i la superfície d'actuació suma 1.370 m2. L'obra l'ha executat GICSA per un import d'adjudicació de 245.849 euros. El carrer Sant Francesc és una important artèria de comunicació dins del barri de Santa Clara, que el connecta amb el centre de la ciutat, a més de ser una via d'accés a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). L'Ajuntament ha habilitat en este àmbit una zona d'aparcament restringida per a veïns (zona verda), la segona a la ciutat després del Rastre. Els residents als carrers Sant Francesc, Sant Francesc de Dalt, Santa Clara, Sant Tomàs, pujada de Sant francesc i Nou Cirera poden sol·licitar l'autorització que els permetrà estacionar-hi. La zona verda té per objectiu minimitzar el volum i la congestió de trànsit al barri, reduir la indisciplina en l’aparcament, millorar la qualitat mediambiental i facilitar l’aparcament dels veïns.

Una vegada finalizades les obres d'urbanització del carrer Sant Francesc, esta setmana han començat les del carrer i la travessia Santa Clara. L’actuació consistix en la pavimentació de tot el vial, que té una llargada de 100 metres i una superfície total de 420 m2, així com la millora de la xarxa d’aigua potable, l'arranjament dels claveguerons de connexió als habitatges i la construcció de xarxa de pluvials. Esta obra té un cost aproximat de 17.000 euros, que es finança amb recursos propis de l'Ajuntament de Tortosa, i amb la col·laboració d'Aigües de Tortosa i Gas Natural.

Les obres d'urbanització dels carrers Sant Francesc i Santa Clara completen un seguit d'obres impulsades per l'Ajuntament al barri, com la plaça Nova, el Centre Cívic o el mirador de Sant Tomàs, a banda de l'aparcament soterrat del Centre Històric, que dóna servei també al barri, i on actualment s'han représ les obres de contrucció de l'edifici de les delegacions.