Los Vivancos estrenen gira mundial amb segell ampostí

L'empresa E-Tecnileds, amb seu a Amposta, crea uns vestits LED amb què la popular companyia de dansa ha basat un dels números del seu nou espectacle, 'Nacidos para bailar'.

Sofia Cabanes
16 de febrer del 2016
Actualitzat el 17 de febrer a les 18:13h
Los Vivancos en un dels números de l'espectacle, basat en el vestit amb LED creat per E-Tecnileds.
Los Vivancos en un dels números de l'espectacle, basat en el vestit amb LED creat per E-Tecnileds. | Pako Manzano


Van saltar a la fama a partir del 2007, amb dos espectacles de gran èxit (7 Hermanos i Aeternum). Des d'aleshores, han dut a terme diverses gires mundials en què han visitat 200 ciutats de 37 països i han actuat davant de més de 1.800.000 espectadors. Són els Vivancos, 7 germans que han fet de la fusió del flamenc amb altres arts el seu èxit.

El passat cap de setmana Los Vivancos van presentar a Almeria el seu darrer espectacle 'Nacidos para Bailar', amb el qual engeguen una nova gira mundial que els durà a Itàlia, Israel, Turquia, Austràlia, Estats Units i la Xina, per tornar a la primavera a Madrid i Barcelona, on estaran diverses setmanes. I entre les butaques del públic n'hi havia una d'especial, amb segell ebrenc.

Es tracta d'Eliseu Ciurana, gerent de l'empresa ampostina E-Tecnileds. Ell ha estat el responsable de crear, entre d'altres coses, els vestits amb que els Vivancos han basat un dels números del seu espectacle. Però com arriba una empresa d'Amposta a treballar en un espectacle que donarà la volta al món? "Tot va començar fa més de 2 anys a través d’un tècnic d’ells que ens coneixia. Ens van comentar que un dels materials utilitzats en la gira anterior els hi havia donat molts problemes i es van posar en contacte amb nosaltres. Els vam aportar una solució als problemes que tenien en aquell moment, van quedar contents i fa un any ens van convocar a Castelló i ens van plantejar el repte de generar un material escenogràfic per a la seua pròxima gira mundial. Vam començar a treballar el tema, primer amb els prototips, el disseny,... i finalment ens van contractar", explica Ciurana.
 
Born to dance - LedSuits

Ledsuits producto personalizado para Los Vivancos en su nueva gira Born to dance. #losvivancos #ledsuits #etecnileds #lighting

Posted by E-Tecnileds on Lunes, 15 de febrero de 2016

A més dels 7 vestits LED controlats per Wi-fi, E-Tecnileds ha creat també diversos efectes especials per a l'espectacle, a més d'unes sabates i "altres sorpreses" pendents d'estrenar. "Ha estat un repte molt gran, perquè treballar per a figures de primera línia implica molta responsabilitat", subratlla Eliseu. Tanmateix, el projecte ha suposat també "esperança". "Hem constatat que tenim sortides a altres llocs. Vivim en una comarca i una zona molt castigada per la crisi, i veiem que aportant els nostres coneixements podem donar feina". "Si això va a més", continua Eliseu, "serà, evidentment, feina per al territori. Jo el que no penso fer és traslladar l’empresa a Barcelona. Si estos senyors que fan gira mundial ens han vingut a buscar a nosaltres que estem aquí a Amposta, també pot vindre més gent", remarca.
 
 

Eliseu Ciurana amb alguns dels components de Los Vivancos. Foto: Cedida
 

Tot plegat ho explica amb emoció. "Em cauen les llàgrimes només de recordar-ho", diu, mentre relata la nit de l'estrena, el passat 13 de febrer. "Tot plegat ha estat brutal, no estem acostumats a estes coses". I és que al final de l'estrena els germans Vivancos van baixar entre el públic per abraçar personalment a Eliseu. "Han estat molt mesos de feina, però ha estat molt fàcil treballar amb ells", afirma.

En l'espectacle també hi han intervingut professionals com el productor musical Joan Martorell, Vanessa Puigmarti (diseñadora, model i actriu), Eduardo Garcia (ingenier de la NASA) o la Orquesta sinfonica de Budapest.
 

Los Vivancos en un dels números de l'espectacle, basat en el vestit amb LED creat per E-Tecnileds. Foto: Pako Manzano