Dimitix Xavier Serra, segon tinent d'Alcalde de l'Ajuntament d'Ascó

El substituirà Montserrat Lerma

S.C. /Redacció
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:20h
L’Ajuntament d’Ascó ha confirmat este matí que el passat dilluns 8 de febrer va presentar la dimissió per "motius personals" el segon tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Habitatge, Noves Tecnologies, Sostenibilitat i Protecció Civil, Xavier Serra.  En un comunicat remès als mitjans, l'equip de Govern lamenta "profundament" esta decisió, tot i que la "respecta, com no pot ser d’altra manera". També han posat de relleu que la tasca realitzada per Xavier Serra fins el darrer moment "ha estat impecable".

Ahir dimarts es va fer el ple extraordinari per donar compte de la renúncia del regidor Xavier Serra. Properament, s’espera rebre de la Junta Electoral Central l’acta de regidora de la persona que anava de número 5 a la llista de la FIC, Maria Montserrat Lerma Díaz.

L’equip de govern també ha volgut remarcar en el comunicat que "el full de ruta que va engegar el passat mes de maig quan va formar govern continuarà endavant amb les mateixes prioritats" que es van marcar, que passen per "dur a terme polítiques socials, la dinamització de l’economia local i la generació de riquesa i ocupació pel poble".

Aguaita.cat també s'ha posat en contacte amb el regidor dimitit, que ha preferit no entrar en cap polèmica i ha declinat fer declaracions. 

Per la seua banda, el grup municipal de CDC a Ascó ha emès un comunicat a les xarxes socials en què lloa la tasca del regidor dimitit. “Lamentem moltíssim que haja pres esta decisió perquè pensem que podia aportar molt a la política del nostre poble. No hem d’oblidar que la política al poble la fan les persones i ell és una bona persona", han expressat.

El grup de l'oposició lamenta la falta de "seny" per part del Govern municipal, "després dels rumors" sobre "acomiadaments de gent del poble que fa anys que treballen a l’Ajuntament", dels quals n'han mostrat el seu rebuig. 

"Ens preocupa molt el fet que un grup que se suposa cohesionat en 8 mesos haja perdut un pilar fonamental. La renuncia del regidor Xavier Serra ens fa pensar que no interessa un raonament crític, un punt de vista obert , una manera de fer les coses amb transparència", afirmen en el seu comunicat.