La DO Terra Alta suma prestigi internacional amb 12 medalles al concurs Garnatxes del Món

Redacció
06 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 20:54h
La varietat garnatxa és la més emblemàtica d'entre totes les que es conreuen a la Terra Alta.
La varietat garnatxa és la més emblemàtica d'entre totes les que es conreuen a la Terra Alta. | DO Terra Alta

Dotze medalles en total, set d’or, quatre de plata i una de bronze –una més que l’any passat, amb 7 d’or i 4 d’argent-, és el palmarés que han aconseguit enguany els vins de la DO Terra Alta en la nova edició del Concurs Garnatxes del Món, celebrada ahir a Saragossa. Un reconeixement que confirma el prestigi internacional dels vins terraltins elaborats amb la varietat garnatxa (en un mínim d’un 60%), emblemática de la comarca, en les diferents categories (secs, semis, dolços, etc.).

Organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR) i la DO Campo de Borja, el certamen, s’ha emplaçat enguany per primera vegada fora de Perpinyà, concretament al Reial Monestir Cistercenc de Santa María de Veruela (Vera de Moncayo, Saragossa), un dels bressols del cultiu de la garnatxa enclavat en territori de la Denominació d’Origen Campo de Borja. Un jurat format per un comitè de tast internacional de vuitanta professionals del sector ha avaluat els 576 vins presentats a concurs, dels quals 82 han estat reconeguts amb les distincions d’Or, altres 73 amb les de Plata i finalment 21 amb les de Bronze. La DO Terra Alta és la tercera amb més medalles d’or de Catalunya i l’Espanya, després de la DO Carinyena, amb 12, i ll’Empordà, am 9

El concurs Garnatxes del Món va néixer el 2013 per fomentar la producció de la garnatxa, estimular-ne el consum i afavorir la promoció dels vins de qualitat procedents d’esta varietat. També respon a l’objectiu de divulgar les característiques d'estos vins entre el gran públic d’arreu del món. I al d’ajudar al consumidor a distingir els millors vins de garnatxa de la producció mundial amb un segell de qualitat, un criteri de selecció i de confiança davant d'una producció cada dia més complexa.

Este és el llistat de vins de la DO Terra Alta guardonats enguany:
Medalla d’Or:
Clot d'encís - 2015 Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep SCCL; Dardell Blanc Ecològic - 2015 Agrícola Fuster S.L.; Hereus Caterra - 2015 Agrícola i Sec. de Crèdit Terra Alta, S.C.C.L. ; Il.lusió - 2015 Celler Xavier Clua; L'Avi Arrufí - 2013 Vinos Piñol SL; Mistela Blanca - NV Celler Cooperatiu Gandesa; Somdinou Blanco Joven - 2015 Celler Cooperatiu Gandesa.
Medalla de Plata:
El Quintà de Bàrbara Forés - 2014 Ferrer Escoda S.L; Ilercavònia - 2015 Altavins Viticultors S.L.; LaFou Els Amelers - 2014 Roqueta Origen; Vall Major - 2015 Celler Batea.
Medalla de Bronze:
Mistela Gamberrillo Garnatxa Blanca - 2014 Pagos de Hibera.