Junqueras i Rull representaran el govern en la manifestació del 7-F

Redacció
03 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 20:44h
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Terrtori i Sostenibilitat, Josep Rull.
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Terrtori i Sostenibilitat, Josep Rull. | Europa Press

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Terrtori i Sostenibilitat, Josep Rull. Foto: Europa Press
 

El vicepresdident Oriol Junqueras i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, seran els representants del Govern de la Generalitat en la manifestació convocada este diumenge a Amposta en contra del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. 

El president Carles Puigdemont, que ja va mantenir una trobada amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre divendres passat a Tortosa, no hi assistirà. Tot i això, rebrà els membres de la PDE dilluns al matí al Palau de la Generalitat. 

“La defensa del cabal ecològic és un sentiment compartit arreu del país i el govern de la Generalitat té interès en allò que li pertany a ell a defensar fins al final”, manifestava el president divendres passat tot just en acabar la reunió. Així mateix, Puigdemont anunciava que la Generalitat presentarà un recurs contenciós administratiu a l’aprovació per part del Consell de Ministres del Pla de conca de l’Ebre.

La lluita pels cabals ecològics és el punt d'unió ara mateix entre antitransvasistes i el Govern. No ho és així pel que fa a regadius. En este sentit, la Plataforma en Defensa de l'Ebre s’oposa al gran volum d’hectàrees de regadiu inclòs al Pla de conca, entre elles les destinades a Catalunya, una qüestió en què els regants de Lleida hi estan a favor. 

EN l'afer dels regadius també s'hi ha pronunciat Unió de Pagesos. El sindicat agrícola també hi serà el diumenge a Amposta amb una pancarta pròpia on es podrà llegir L’aigua és vida, també per al camp! Defensem la pagesia. Unió de Pagesos considera que l’establiment d’un cabal ecològic que garantisca el futur del delta de l’Ebre ha de ser compatible amb el regadiu, que ha de ser viable i sostenible econòmicament, social i ambiental, i en cada cas ha de comptar amb el sistema de reg més eficient i sostenible.