La Passió de Vilalba presenta la seua 21a edició amb banda sonora pròpia

Un jove gandesà ha composat la música del vídeo promocional 2016 que sortirà en 15 dies a les xarxes socials | La Passió impulsa el projecte ‘El conte de La Passió’ amb la col·laboració de Marc Sampé, Marc Jornet i Àngels Cid

Imatge protagonista del cartell d'este 2016.
Imatge protagonista del cartell d'este 2016. | Cedida
Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:48h

Imatge protagonista del cartell d'este 2016. Foto: Cedida


El Patronat de la Passió de Vilalba ha presentat la programació d’enguany que ve marcada per diverses activitats relacionades amb els productes del territori i nous projectes culturals. En esta línia, destaca com la producció d’una Banda Sonora composada pel jove gandesà Genís Montanya i que va ser interpretada en directe amb un duet de teclat i violí. En 15 dies sortirà a les xarxes socials el vídeo promocional de la Passió 2016 que contindrà la música com a fil conductor.

El Patronat ha anunciat també que el cartell de les representacions d’este 2016 està dedicat a totes les dones, com a clara reivindicació de la seua figura al llarg de la història. A més, amb el lema “Sang, suor i llàgrimes” que acompanya la imatge, es vol transmetre l’esforç que cal posar entre tots per poder oferir un futur millor a les noves generacions.

Un altre dels grans projectes de la Passió de Vilalba d’este 2016 és l’edició d’un conte infantil a càrrec de Marc Sampé i Marc Jornet i que estarà il·lustrat per Àngels Cid. El conte relatarà la història de la Passió des de la visió de Maria Magdalena, la companya de Jesús, i serà presentat el Dissabte de Rams dia 19 de març.

Actes destacats - 2016

D’entre la programació d’este 2016 es manté el projecte l’Oli de La Passió que es va posar en marxa durant el 2015 i que té com a objectiu donar a conèixer els usos que l’oli ha tingut al llarg de la història, així com el projecte del Vi de la Passió, un vi elaborat a l’antiga a través d’un procés artesanal a símil del que es feia a l’època romana. Esta iniciativa va sorgir fa 9 anys com a resultat de la llarga tradició vitivinícola de la zona i la vinculació directa d’este producte amb la història de Jesús.

Les representacions de La Passió tindran lloc el Dijous Sant a la nit i el Dissabte Sant a la tarda, les quals aniran acompanyades per un seguit d’activitats a la població com el mercat d’artesania i productes típics, el 4t concurs de pintura ràpida “Viu La Passió”, la 3a Instameet amb col·laboració de la Comunitat d’Instagramers de les Terres de l’Ebre, els tallers infantils a  càrrec d’Educa’t A+ o la música en directe de la batucada local Catuxap.