Desmantellada a Godall una plantació de marihuana en una nau industrial

Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:51h
Material confiscat per la Policia Nacional a Godall.
Material confiscat per la Policia Nacional a Godall. | Policia Nacional

La Policia Nacional ha desmantellat a Godall una plantació de cultiu de marihuana habilitada en una nau industrial, annexa i comunicada a l'habitatge on residien els dos habitants detinguts. S'hi han confiscat 6 quilograms de marihuana a cabdells, preparats per a la venda, 2 quilograms en fulles i 4 quilograms en brancatges, com també 20 grams d'haixix premsat, 40 condensadors, 3 bàscules de precisió, 39 bombetes de sodi i 3 ventiladors, entre altres estris.

La investigació va començar gràcies a les gestions de funcionaris del Grup de Policia Judicial de la Comissaria de la Policia Nacional de Tortosa, sobre el seguiment continu de les plantacions de marihuana que es poguessen implantar a la zona d'influència del seu àmbit policial.

Fruit d'estes investigacions es va detectar la nau industrial referida al final del mes de novembre de l'any passat, un espai en el qual se sospitava que es realitzava la venda al detall i que estaria perfectament condicionat per al cultiu de marihuana, amb instal·lació elèctrica per a il·luminació de les plantes, reg i ventilació, com així es va poder comprovar finalment.

Per evitar ser sorpresos per la policia, els responsables de la plantació tenien dues càmeres de vigilància als accessos a la nau.

Com a resultat de l'operació es van detenir dos hòmens, un de nacionalitat espanyola i l'altre suïssa, que residien a l'habitatge i eren els responsables de la plantació. Els dos havien estat detinguts amb anterioritat per presumptes delictes contra la salut pública i eren considerats com a persones molt conflictives entre el veïnat.

La marihuana era venuda al detall a la zona d'influència de Tortosa i també en alguns països europeus, principalment a Suïssa. El motiu de tenir emmagatzemada i preparada esta important quantitat era l'ajornament que els ha suposat el fet de l'augment de controls fronterers per part de les policies francesa i espanyola en l'actualitat.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Policia Nacional, adscrits al Grup de Policia Judicial de la Comissaria local de Tortosa.
 

Habitatge on vivien els dos detinguts i nau on es cultivava la marihuana. Foto: Policia Nacional