ICV denuncia davant la Comissió Europea el nou Pla de conca de l'Ebre i n’exigix la retirada

Redacció
12 de gener del 2016
Actualitzat el 13 de gener a les 12:59h
Ernest Urtasun.
Ernest Urtasun. | Adrià Costa/Nació Digital.

L’eurodiputat d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, ha denunciat avui davant de la Comissió Europea el Pla de conca de l’Ebre aprovat en el darrer consell de ministres i n’ha demanat la seua retirada “immediata”. “El decret incomplix moltes de les recomanacions en matèria ambiental de la UE”, ha lamentat l’eurodiputat d’ICV, que ha registrat una pregunta a la Comissió explicant "els incompliments més flagrants del nou pla de conca del Ebre en matèria de protecció ambiental."

De la mateixa manera, l'eurodiputat d'ICV ha recordat que "la UE ja va posicionar-se respecte els plans provisionals i va ser molt clara dient que no complien la Directiva Marc de l'Aigua". Així, per a Urtasun, "el govern en funcions del PP hauria de retirar el decret que ha aprovat a traïció i d'amagat".

En la seua pregunta escrita també alerta de "més que possibles incompliments de la Directiva d'Aus i la Directiva d'Hàbitats". Per això, s'ha mostrat confiat que "guanyarem la batalla contra este pla com vam guanyar la batalla contra el PHN" i ha recordat que "tant des de les mobilitzacions socials al territori com a les institucions tenim eines per aturar esta agressió ambiental a l'Ebre".