La CUP Terres de l'Ebre celebra l'acord amb Junts pel Sí

Defensa que la formació ha estat "la garantia perquè el procés seguisca endavant"

Redacció
12 de gener del 2016
Actualitzat el 13 de gener a la 13:19h
Membres de la CUP a les Terres de l'Ebre en la presentació, entre ells els quatre caps de llista.
Membres de la CUP a les Terres de l'Ebre en la presentació, entre ells els quatre caps de llista. | CUP

La CUP Terres de l'Ebre ha expressat en un comunicat la seua satisfacció per l’acord assolit amb Junts pel Sí (JxSí) i per la posada en marxa de la Declaració aprovada pel Parlament el 9 de novembre passat amb el seu annex social. “Un acord que ens permet avançar cap a la ruptura amb l'Estat espanyol, cap al procés de creació d'una República Catalana”, sosté la formació.  En el comunicat, defensa que el fet que la CUP s’haja mantingut ferma en les negociacions, rebutjant investir Artur Mas com a president, “haja propiciat el que nosaltres entenem que suposa un avenç en el procés i que podríem resumir en quatre paraules: ni Mas ni març”, i en este sentit assegura que “hem estat garantia perquè el procés seguisca endavant, i hem trencat amb el règim autonomista que entenem que representa Artur Mas”.

L’acord, presentat diumenge a les assemblees territorials de la CUP i el Grup d'Acció Parlamentària per part dels diputats i diputades, així com del Secretariat Nacional de l'organització, compta amb un ampli suport de les assemblees territorials i la unanimitat del grup parlamentari i el Secretariat Nacional. Des de la territorial ebrenca entenen que era imprescindible la passa al costat d'Artur Mas, així com dels consellers Boi Ruiz, Felip Puig i Irene Rigau, “perquè significaven un obstacle per a eixamplar el procés des de la base, en representar l'herència del pujolisme a Catalunya, i en ser màxims exponents i garants de les retallades, les polítiques d'austeritat dictades per la Troika i la corrupció de CiU”.

D'altra banda, també desmentix categòricament les informacions que apunten que dos diputats de la CUP-CC passaran a formar part del grup parlamentari de JxSí. “Estes dos diputades participaran a les reunions de JxSí per a millorar la coordinació entre els dos grups i per garantir el compliment dels acords”, destaca. Finalment, apunta que la CUP-CC, a través d'este acord, “s'ha compromès a garantir l'estabilitat al govern de la Generalitat en tot allò que ens permeta avançar cap a un procés de ruptura amb l'Estat”. En este sentit, puntualitza que no forma part de l’acord, per tant, l'aprovació de polítiques de retallades ni de pressupostos d'austeritat. “La veu de la CUP-CC es manté inalterable amb les nostres 10 diputades, i mantenim viu el nostre compromís independentista, anticapitalista i feminista. Mantenim la mà estesa envers el procés de construcció de la República Catalana, i el puny tancat contra les retallades, l'austeritat i la corrupció”, conclou el comunicat.