Tortosa acull el primer de 24 concerts solidaris contra la pobresa infantil

Serà este diumenge a la catedral

Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:50h
Presentació del cicle de concerts solidaris, ahir a Tortosa.
Presentació del cicle de concerts solidaris, ahir a Tortosa. | Ajuntament de Tortosa

Tortosa acollirà, el proper 3 de gener, el primer concert del Cicle de Música Solidària contra la pobresa infantil, que durà un total de 24 concerts arreu del territori català. La Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, format per BBVA i CX, impulsa este cicle musical, que té dos objectius: fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya, i especialment a poblacions i a persones on no arriba habitualment, i la captació d’ingressos per compartir amb Càritas el projecte social centrat en la pobresa infantil.

El concert, que coincidix amb l’any de celebració del centenari del naixement del violinista i director d’orquestra Yehudi Menuhin, estarà dedicat a la seua memoria.

El cicle té una clara voluntat d’implicar el territori, i en esta ocasió comptarà amb dos entitats musicals de les Terres de l’Ebre: per un costat, el Cor Tyrichae de Tortosa, dirigida per Andreu Ferré; i per altra banda, la Coral de Joventuts Unides, procedent de la Sénia i dirigida per Josep Ollé. Les veus des dos cors s’ajuntaran a l’orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida pel mestre Gonçal Comellas, i comptarà amb les solistes Montserrat Bella, Andrea Martí i Cinta Ollé.  Hi col·laboren l’Ajuntament i el Bisbat de Tortosa. El preu de l’entrada són 15 euros (venda anticipada) i 18 euros el mateix dia, a la catedral.

Els concerts tindran lloc en esglésies, catedrals i equipaments culturals de ciutats com Tortosa, Reus, Tarragona, Tivissa, Castelló d’Empúries, Figueres, Girona, Olot, Ripoll, La Seu d’Urgell, Manresa, Vic, Berga, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Rubí i Granollers. També s’han previst concerts a Barcelona, a la basílica de Montserrat i a municipis castellonencs com Vinarós i Peníscola.

A banda de la venda  d’entrades, s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i entitats que vulguen fer la seva aportació, tot i que no puguen assistir als concerts. Les aportacions es poden fer a través de transferència al compte corrent 0182-1799-29-0200018386, tant per internet com a través de les oficines de BBVA i CatalunyaCaixa. A més, Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d’altra manera.
 
Més informació aquí.