Alumnes dels instituts Cristòfol Despuig i Joaquín Bau guanyen el concurs de vídeos contra la violència de gènere

Redacció
21 de desembre del 2015
Actualitzat el 22 de desembre a les 17:08h
Els estudiants van presentar al concurs un total de 51 vídeos.
Els estudiants van presentar al concurs un total de 51 vídeos. | CC Baix Ebre

Alumnes de tercer d'ESO de l'institut Cristòfol Despuig i de primer de batxillerat de l'institut Joaquín Bau de Tortosa han obtingut el primer premi del concurs de curtmetratges contra la violència de gènere, en les categories de secundària i de batxillerat, respectivament. Han estat guardonats amb el segon premi alumnes de quart d'ESO de l'institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar i de primer de batxillerat de l'institut de Roquetes.

En el marc de la Jornada amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere, l'Oficina de Joventut del Baix Ebre, amb la col∙laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre, l'Ajuntament de Tortosa i el departament de Benestar i Família de la Generalitat, organitza anualment este concurs de curtmetratges encaminat a educar els jóvens contra la violència de gènere. A través de la realització d'un vídeo, els estudiants d'ESO i batxillerat o cicles formatius de la comarca han d'aportar la seua visió sobre la violència de gènere.

Esta quarta edició ha aconseguit una gran participació, amb un total de 51 vídeos presentats, dels quals els 18 finalistes es van projectar durant la jornada, que va tindre lloc a la sala d'actes de l'Espai Patronat de Tortosa amb l'assistència de prop de 200 estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius de la comarca.

L'acte va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu; la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Teresa Marcelino; el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, i el conseller comarcal de Joventut, Enric Adell. El president de l'ens comarcal, Daniel Andreu, va agrair als estudiants «l'interès que demostreu per combatre la violència de gènere com posa de manifest esta gran participació de vídeos presentats a concurs».

La jornada es van tancar amb el lliurament de premis als autors dels quatre treballs guanyadors i de regals a tots els finalistes. Els alumnes autors dels dos vídeos que han obtingut el primer premi participaran en directe en el programa Ebre al dia del Canal Terres de l'Ebre.