Anells i imatges de trobades nocturnes atien l'enrenou entorn a la suposada relació amorosa del bisbe Salinas

Redacció
16 de desembre del 2015
Actualitzat el 12 de gener del 2016 a les 19:20h
Imatges publicades pel Diario de Mallorca de les trobades de Salinas i la secretària.
Imatges publicades pel Diario de Mallorca de les trobades de Salinas i la secretària. | Diario de Mallorca

“Està enamorat?”, pregunta la periodista. “No”, respon el prelat. Poques vegades un bisbe ha hagut de respondre a una pregunta com esta davant d’un miro i una càmera que li enfoca el rostre. És una de les situacions per les quals ha hagut de passar l’exbisbe de Tortosa i actual bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, des que es va fer pública la relació, presumptament amorosa, amb la que ha estat la seua secretària personal, Sonia Valenzuela. Però no és ni de bon tros l’únic escrutini a què ha estat sotmès des d’aleshores. A banda dels mitjans de comunicació, també ha hagut de donar explicacions davant el Vaticà i davant del consell presbiteral extraordinari que ell mateix va convocar per atendre les preguntes que volgués formular-li la cúria. Públicament, ha negat l’existència de cap vincle amorós amb la secretària i s’ha hagut de referir a assumptes força específics, com ara un intercanvi d’anells amb la dona.

Davant les explicacions, ha rebut mostres de suport de parts dels fidels de la seua diòcesi, però molts altres es mostren escèptics, i fins i tot desconfiats, sobretot després que l’escàndol haja pujat encara més de to en els últims dies en fer-se públiques al Diari de Mallorca algunes imatges de les trobades nocturnes de Salinas i la suposada amant, als quals va denunciar davant els alts estaments eclesiàstics el marit de la dona, Mariano de Espanya. No només va denunciar la presumpta relació considerada impròpia en el si de l’Església, sinó que va contractar un detectiu que se’n va encarregar de compilar proves. L’investigador va aconseguir un repertori d’imatges i vídeos que reflectix que el bisbe rebia pràcticament a diari la seua secretària al Palau Episcopal, d’amagat i de nit, per bé que a cap de les fotos o vídeos apareix cap mostra explícita d'afecte ni passió. Evidencia, això sí, que entre l’horari laboral i estes trobades al vespre, Salinas i la secretària passaven junts més de deu hores al dia i, en acomiadar-se, seguien mantenint llargues converses telefòniques.

Però Salinas defensa que no ha fet res “impropi”. Afirma que tot l’enrenou s’ha degut a “interpretacions”. Concretament sobre l’intercanvi d’anells que va aixecar recels entre aquells que se’n van adonar, ha afirmat que ho van fer perquè havien format un grup d’oració que formaven ells dos “perquè s’estava iniciant” i ella era la seua promotora.

Amb tot, Salinas intenta fer la seua vida normal mentre espera conèixer la decisió de la cúria sobre el seu futur arran de tot este enrenou.