La CHE i l'ACA adeqüen un tram de 1.000 metres del riu Sec, a Tortosa

Abans que acabe l'any es preveu haver realitzat unes 100 actuacions, amb un pressupost total de 1,5 milions d'euros

Redacció
01 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:43h
Tram arranjat per la CHE i l'Aca.
Tram arranjat per la CHE i l'Aca. | Cedida
Un tram d'uns 1.000 metres del riu Sec, dins el terme municipal de Tortosa (Baix Ebre) ha estat adequat recentment per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Una actuació que s'integra en les accions en llera coordinades i acordades entre ambdues administracions, per millorar l'estat de diverses lleres fluvials de la conca catalana de l'Ebre.

Els treballs executats per Confederació han suposat una inversió superior als 25.000 euros i han consistit en la neteja de la llera mitjançant el desbrossament selectiu de vegetació eliminant les espècies invasores, la retirada de vegetació morta i en mal estat i la correcció morfològica del riu redistribuint els materials dipositats i retirant ocupacions per finques confrontants per augmentar la secció hidràulica i permetre un millor comportament de les avingudes extraordinàries. També s'ha dut a terme la construcció d'un mur de defensa a la marge dret per evitar enfonsaments i desestabilització de talussos.

Concretament s'ha treballat entre el gual del camí de la Casella i el Pont de la Via de la Val de Zafan, on s'han desobstruït dos dels tres arcs existents. Un cop finalitzada esta actuació es garanteix el lliure flux de l'aigua en el tram i es minimitza d'esta manera possibles afectacions en cas d'avingudes.

L'acord entre la CHE i l'ACA preveu l'execució d'unes 100 actuacions abans que acabe l'any, amb un pressupost total de 1,5 milions d'euros. Cal tenir en compte que ja al 2014 es van dur a terme actuacions amb un pressupost de 1,3 milions d'euros.

Les actuacions es decideixen de manera conjunta entre els tècnics de la CHE i l'ACA i es financen amb els recursos del cànon del transvasament a Tarragona recaptat durant el tercer i quart trimestre del 2013.