Crida veïnal a participar l’11 de desembre a la protesta per una AP-7 gratuïta

Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:37h
El tall de carretera d'esta tarda al pas de l'N-340 per Les Cases d'Alcanar.
El tall de carretera d'esta tarda al pas de l'N-340 per Les Cases d'Alcanar. | Paco Molina

Per desena setmana consecutiva, el moviment veïnal ha sortit a la carretera per tallar el trànsit de l'N-340 en tres punts este dijous. Esta protesta, de participació discreta en gent però insistent, tal com preten l’organització, es veurà reforçada el proper 11 de desembre amb una mobilització de més abast convocada pels alcaldes que es farà a tots els municipis ebrencs per on passa la carretera amb una petició comú: la gratuïtat de l’AP-7.  Als talls d’avui, a l’Ametlla de Mar, Les Cases d’Alcanar i Vinaròs -com és habitual cada dijous-, s’han fet crides a la participació a la convocatòria dels alcaldes, que han apel·lat també a les Federacions d’Associacions de Veïns d’Amposta i Tortosa. Els alcaldes del Pacte de Berà, també afectats per la mateixa situació, i la Federació Empresarial d'Auto Transport (FEAT) de Tarragona, també s’hi sumen.

“L’onze de desembre els donarem suport, ho acabarem de decidir en una assemblea que celebrarem este dissabte, però no volem que siga una posició només d’un dia per la immediatesa de les eleccions”, ha apuntat Enrique Lange, representant dels veïns d’Alcanar. El moviment veïnal ha tramés un manifest als partits polítics i als ajuntaments per tal que prenguen el compromís per escrit d’exigir l’aixecament de peatges com a mesura més efectiva per descongestinar la nacional i reduir-ne la sinistralitat.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que ha tornat a participar en el tall d’avui al seu municipi, ha destacat la necessitat de lluitar unitàriament per tal que el govern espanyol escolte la reivindicació.