El govern de l’Ametlla de Mar convoca el veïnat per explicar el deute heretat, de més de 47 milions d'euros

L'assemblea informativa tindrà lloc este divendres, a les 20 hores

Redacció
25 de novembre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 19:33h
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer | Sofia Cabanes

L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer Foto: Sofia Cabanes

 
L’equip de govern de l’Ametlla de Mar, format per Esquerra Republicana de Catalunya i Compromís per la Cala, ha convocat el veïnat del municipi a una reunió informativa, que tindrà lloc este divendres al vespre, per explicar a la ciutadania l’estat financer de l’Ajuntament, amb un deute heretat que ronda els 50 milions d’euros. La xifra equival a un deute per habitant de gairebé 6.000 euros, un valor que situa la població entre les més endeutades d’Espanya, segons ja va exposar públicament l’executiu calero l’estiu passat. El batlle republicà exposa que han hagut d’esperar prop de sis mesos per poder detallar la situació perquè han hagut de realitzar una exhaustiva auditoria de la gestió feta anteriorment.

En l’acte, a les 20 hores i a la Sala de la Societat Cultural, Esportiva i Recreativa, intervindran l’alcalde, Jordi Gaseni, i el regidor d’Hisenda, Antonio Espuny, que donaran compte al detall de l’endeutament municipal, concretament calculat en 47.354.866 €, i també es plantejaran les solucions que es veuen més factibles. D’esta xifra global de deute se’n desprèn deutes bancaris i a proveïdors, tant de l’Ajuntament com de La Cala Gestió, així com els deures contrets per la gestió dels serveis municipals de l’aigua i l’enllumenat, i sentències fermes, com la del primer projecte de construcció de la Residència de la Gent Gran.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha avançat que “no volíem fer només de notaris. Necessitem explicar l’Ajuntament que ens hem trobat però també aportar les solucions que pensem que són les adequades per tirar el poble endavant”. Així mateix, recorda que és un acte de transparència de cara al municipi i que l’equip de govern té el deure d’informar els ciutadans. Per aclarar dubtes, hi haurà un torn de preguntes al finalitzar la conferència.