Ferré nega que haja exercit 24 anys a l'Hospital Comarcal sense contracte

L'exalcalde d'Amposta es defensa després del conflicte laboral obert entre ell i la direcció del centre sanitari

Redacció
20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:09h
Façana de l'Hospital Comarcal d'Amposta.
Façana de l'Hospital Comarcal d'Amposta. | Sofia Cabanes

Façana de l'Hospital Comarcal d'Amposta. Foto: Sofia Cabanes


L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, nega que haja estat 24 anys exercint com a metge a l'Hospital Comarcal sense una vinculació contractual que avalés la seua feina al centre, tal com ha apuntava a este mitjà el president del nou consell d'Administració i actual alcalde, el republicpa Adam Tomàs.

En una nota enviada al mitjans, Ferré desmenteix "categòricament" haver estat exercint la seua professió sense relació contractual durant 24 anys i assegura que la seua relació amb l'Hospital i amb diferents mútues es basava en "contractes de prestació de serveis".

Afirma, això sí, sense concretar durant quin periode que "posteriorment", en la seua "última etapa", va estar prestant serveis "com a treball voluntari sense retribució" i amb la finalitat de "continuar atenent" als seus pacients, -als quals ha tractat "durant molts anys"- i "mantenir el contacte amb la professió".  Segons defensa l'exalcalde "esta actuació professional estava coberta per la corresponent pòlissa de responsabilitat civil professional" i per això defensa cap d’aquestes dues circumstàncies", ha suposat "una vulneració de cap norma, ni han estat causa d’incompatibilitat amb l’exercici d’altres responsabilitats" que ha assumit com a polític.

Pel que fa a la seqüència dels fets, Ferré relata que quan va iniciar la seua tasca com a regidor a l'Ajuntament d'Amposta va demanar "una excedència forçosa" que li va ser reconeguda. I, un cop finalitzada la seua etapa al consistori va demanar el reingrès a l'hospital, un fer que li va ser denegat "de forma improcedent", segons argumenta. Davant d'això, va acudir a la jurisdicció social i el procediment va finalitzar en un acord en el preceptiu acte de conciliació amb l'Hospital d'Amposta. "En este acte de conciliació, l’hospital va reconèixer una nova excedència forçosa, en este cas motivada pel meu nomenament com a president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC)".

Reconeguda aquesta excedència, que segons va detallar Adam Tomàs és de 4 anys, Ferré resta pendent de "poder signar un nou contracte de prestació de serveis per donar resposta a una bona part dels associats de l’antiga Clínica Arrossera i que s’han adreçat a la direcció mèdica de l’hospital".