Ecologistes en Acció veu inadmisible que quede impune la fuita d’Ascó

Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:10h
Ecologistes en Acció ha “lamenta profundament”, tot respectant-la, la decisió del jutjat de Gandesa d’acordar el sobreseïment provisional de les actuacions arran de la fuita de partícules radioactives succeïda el 2007 a la central nuclear d'Ascó. Per a l’organització ecologista resulta “inadmisible que fets tan greus, que afecten la salut de les persones i el medi ambient, queden impunes”.

En un comunicat emés avui, Ecologistes en Acció remarca que, en la seua interlocutòria, “el jutge afirma que hi ha suficients elements que indiquen que efectivament es va produir la fuita de partícules radioactives (emissions ionitzants) que podien afectar el medi ambient o a la salut de les persones, però que de les diligències practicades no està degudament justificada la perpetració d’un delicte”.

D’acord amb el seu advocat Luís Oviedo, l’entitat ha presentat recurs contra esta resolució perquè estima que els fets produïts són suficientment greus com perquè no queden impunes. “Una fuita d’emissions ionitzants mai pot ser innòcua per la salut humana, i esta es va estendre suficientment com per arribar a la cadena alimentària de les persones en els nombrosos conreus existents a la zona afectada per la fuita”, assegura.

En el mateix comunicat afegix que “la fuita radioactiva d’Ascó no pot quedar impune, perquè fets com estos són els que fan que la ciutadania perde la confiança en la justícia, per la qual cosa esperem que s’estime el recurs presentat i els responsables d’este accident puguen assumir la seua responsabilitat en uns fets tan greus”.