L’artista Miquel Paton, representat amb una pintura a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts

Miquel Paton, amb l'alcalde Josep Caparrós i la pintura 'Caseta i sèquies'.
Miquel Paton, amb l'alcalde Josep Caparrós i la pintura 'Caseta i sèquies'. | Ajuntament de la Ràpita
Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:40h

Una pintura de l’artista rapitenc Miquel Paton ha passat a formar part de la col·lecció d’artistes del segle XXI de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Este dimecres es va celebrar a la Casa Llotja de Mar l’acte solemne de rebuda de la pintura ‘Caseta i sèquies’, que s’incorpora així al fons d’esta rellevant institució cultural catalana.

L’obra lliurada és una pintura a l’oli sobre cotó creada l’any 2014 que forma part del projecte ‘Espai Re-Visat’. La pintura ja va ser exposada al públic a Sant Carles de la Ràpita a l’espai de l’Església Nova i a Barcelona.

L’acte de lliurament de l’obra va ser presentat per Núria Gil, professora de Historia de l’Art de la universitat Rovira i Virgili, i va estar presidit pels presidents de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i de la Fundació Güell. A més, va comptar amb la presència d’autoritats de les Terres de l’Ebre, així com  representants del Departaments d’Ensenyament, i de Cultura i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. També professionals del món de l’art i la cultura de les Terres de l’Ebre i amics de l’artista el van voler acompanyar en este acte acadèmic.

Les pintures de Miquel Paton es podran contemplar en una exposició al Pati de la Diputació de Tarragona el proper mes de gener.
 

Part de la comitiva ebrenca que va acompanyar ahir l'artista rapitenc. Foto: Ajuntament de la Ràpita