L'Ajuntament de la Ràpita aprova inversions de 2 MEUR en infraestructures i plans d’ocupació

El consistori ha de retornar el préstec FOMIT per l’incompliment de terminis en l’execució del projecte de l’Auditori Municipal

Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:48h
El Govern rapitenc va presentar este dimecres en una sessió extraordinària del Ple Municipal una modificació de crèdit extraordinari per a implementar nous projectes a la Ràpita. En concret, una quinzena d’inversions que pugen un total d’1.937.129 euros, adreçades a tirar endavant i iniciar aquells projectes que "donen resposta a les mancances històriques en infraestructures per a usos socials i esportius, a més de finançar plans d’ocupació per a la creació de llocs de treball per a la ciutadania rapitenca", segons informa en una nota de premsa.
 
En este sentit, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat la importància i “respecte” que suposa l’aprovació d’esta modificació de crèdit, però ha ressaltat la necessitat de “qualsevol Govern municipal de donar resposta a les mancances històriques", que té el poble”. Entre els projectes més rellevants per als quals s’han habilitat les partides pressupostàries per a la seua execució els propers mesos, i durant el 2016, hi ha la construcció d’una pista annexa i coberta al pavelló poliesportiu (619.758€) i una de coberta al camp de futbol (204.700€); el tancament i construcció de 2 vestidors a la pista coberta de patinatge (303.779€); l’adequació de l’antic edifici de correus, destinat a entitats (90.000€); la climatització del Museu de la Mar de l’Ebre (60.000 euros) o la substitució del terra de la biblioteca municipal (73.000 euros). Obres que “milloraran notablement algunes de les infraestructures que ja tenim, com pot ser la biblioteca que tractant-se d’una instal·lació molt nova i, en canvi, és impracticable com bé coneixen els usuaris per una mala execució, i d’altres cobriran les necessitats d’espais que tenen les nostres entitats, tant socials com esportives, que són un nucli molt important del nostre poble”, ha explicat Josep Caparrós.
 
Al mateix temps, el govern municipal també destina gairebé 120.000€ a finançar plans d’ocupació: “volem aconseguir, en la mesura del possible, generar llocs de treball per a la gent del poble, que passen per moments complicats a causa de la crisi econòmica que arrosseguem des de fa anys, aconsegueixen sortir-se’n, perquè només entre tots tirarem endavant el poble”, ha destacat l’alcalde de la Ràpita.
 
El consistori rapitenc va aprovar la moció amb els vots favorables d’ERC, PSC, Més Ràpita, Solidaritat, Iniciativa i 1 regidor de CIU; i l’abstenció dels 4 regidors de CiU restants.

D’altra banda, el Govern municipal també ha hagut de presentar una modificació de crèdit de 797.000€ per poder acabar de retornar a l’Estat el préstec FOMIT sol·licitat per a l’execució de l’Auditori Municipal i que no ha complert amb els terminis establerts, a més de les despeses financeres corresponents que ascendeixen a més de 500.000€. El Govern municipal considera l’obra de l’Auditori Municipal com “un projecte de poble". "Malgrat haver-nos trobat amb una patata calenta o socarrimada, l’objectiu és acabar el projecte i la voluntat és treure aviat a licitació l’execució de l’obra restant, que és de gairebé el 50% de construcció. Hem de fer-ho bé, no valen interpretacions del polític de torn sinó intentar que no es torne a empantanegar un projecte tan rellevant com este", ha deixat clar l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.
 
Finalment, aquesta modificació de crèdit va ser aprovada per la unanimitat dels grups polítics del consistori rapitenc (ERC, CiU, PSC, Més Ràpita, Solidaritat i Iniciativa).