Alcanar enceta les Jornades de la Clementina, amb menús especials a setze restaurants

Se'n pot gaudir del 20 de novembre al 20 de desembre.

Redacció
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:10h
Algunes de les receptes han estat ideades per la Fundació Alícia.
Algunes de les receptes han estat ideades per la Fundació Alícia. | S.B.

Presentació de les 22enes jornades, a la Cisterna del Vall d'Alcanar. Foto: Sílvia Berbís


Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja enceten este dijous les Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que arriben a la 22ena edició. En total, seran setze els restaurants que, d’ara al 20 de desembre, faran menús especials en els que la clementina pren el protagonisme, amb plats elaborats a partir de receptes dissenyades per la Fundació Alícia. Algunes d’estes delícies culinàries es van poder tastar ahir a la presentació d’estes jornades emblemàtiques de la cuina ebrenca, que va tindre lloc a la Cisterna del Vall d’Alcanar.
 

La clementina és la protagonista dels plats. Foto: S.B.

Entrecot de vedella amb mantega de clementina, amanida de brots tendres amb mató i vinagreta de clementina, seitó marinat amb cítrics o púding al toc de cítric són algunes de les propostes incloses als diversos menús, que evoquen l’essència de la cuina tradicional integrant-la a la cuina d’autor. “Estes jornades gastronòmiques són un reflex del nostre tarannà i de la nostra identitat”, va destacar el regidor de Turisme, Jordi Montfort, en el decurs de la presentació, a la qual va assistir també l’alcalde, Alfons Montserrat, i Jesús Cardona en representació dels restauradors.

“Som conscients que en els darrers anys han anat prenent cos arreu moltes jornades gastronòmiques, i nosaltres ens volem diferenciar per la qualitat i la capacitat de combinar el bon saber fer dels restauradors locals amb el culte a un producte tant nostre”, va afirmar Montfort. Una manera, va afegir, “d’anar adquirint consciència col·lectiva dels valors de la nostra cuina i la nostra agricultura”.

Els preus dels menús oferts oscil·len entre els 25 i els 38 euros, i els restaurants que participen a les jornades són: Chaparral, La Costa (a Alcanar); Cafè del mar ‘La lluna’, Can Manel, El Faro, Casa Lupe, Racó de Jesús, Les Palmeres, La Marinada, Mesón del Mar, Mareny, el Nàutic Les Cases (a Les Cases d’Alcanar) i hotel Tancat de Codorniu, Sotaveu, pensió Montecarlo i Hotel Carles III (Alcanar Platja).
 

Algunes de les receptes han estat ideades per la Fundació Alícia. Foto: S.B.