Riba-roja d'Ebre marida literatura i vi en el Copa de Lletres, este dissabte

Redacció
13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:56h
L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre organitza, un any més, el Copa de Lletres, en esta ocasió amb tres autors convidats: Lucía Santamaría, Carlos Duarte i Albert Guiu. La cita, que enguany arriba a la cinquena edició, combina la tertúlia literària amb un tast de vins que enguany estarà protagonitzat pel Celler Xavier Clua, de Vilalba dels Arcs. L'esdeveniment, coordinat per Tite Peralta i Josep S. Cid, se celebrarà demà dissabte, 14 de novembre, a les 7 de la tarda, a la segona planta de la Casa de la Vila. Hi col·laboren l'Associació de Dones de Riba-roja d'Ebre i l'Associació Aragonesa d'Escriptors.

El maridatge entre el vi i la literatura marcarà l'essència de la trobada, ja consolidada de manera semestral en el calendari riba-rojà. L'objectiu és parlar de vins i llibres amb diferents professionals del món de la literatura i del vi. “Converses creuades que neixen de la complicitat entre els protagonistes i els assistents, i que volen encendre encara més la passió per la literatura i el vi”, explica la poeta Tite Peralta, una de les organitzadores de l’acte.

Punt de trobada d’artistes i cellers del territori
Així doncs, durant la vetllada, "els tres escriptors convidats aproparan al públic assistent les seues obres literàries tot combinant la conversa amb el tast dels vins", explica Peralta. D'esta manera, els assistents podran endinsar-se en les novel·les de la soriana Lucía Santamaría i del barceloní Carlos Duarte, també en la poesia de l'artista local Albert Guiu: I tot això, degustant els millors vins del Celler Xavier Clua. Peralta destaca que esta és una cita de proximitat que posa en valor els actius del territori. És per això que a l'hora d'escollir els convidats que protagonitzaran la trobada, s'intenta que "hi haja representació dels pobles propers perquè la cita siga també una plataforma per donar a conèixer els artistes i els cellers locals, de la comarca i de la província".