L'ONG Projecte Home obre un punt d’atenció de les addiccions a Tortosa

Redacció
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:53h
Presentació de la nova delegació del Projecte Home, al Centre Cívic de Ferreries.
Presentació de la nova delegació del Projecte Home, al Centre Cívic de Ferreries. | Ajuntament de Tortosa

L’ONG Projecte Home Catalunya ha obert a Tortosa un nou servei destinat a l’atenció, el tractament i la reinserció social de les persones amb problemes d’addiccions. El nou punt d’atenció treballa en el tractament de tot tipus de drogodependències, amb especial incidència en els problemes amb l’alcohol, així com altres conductes addictives. El nou espai se situa al Centre Cívic de Ferreries, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, i posa al servei un telèfon d’assessorament i informació: 977.216.383.

El servei s’ha creat per apropar l’atenció a les persones amb problemes d’addiccions de les Terres de l’Ebre, especialment per a aquelles amb més dificultats econòmiques, i compta amb diferents línies d’actuació com ara l’orientació i diagnòstic per a adolescents i adults, el tractament en règim ambulatori, l’assessorament a familiars o la derivació a altres programes de tractament.
La presentació del servei s’ha fet avui al Centre Cívic Ferreries en una roda de premsa amb la participació de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director del Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies; la directora de l’Àrea de Negoci de les Terres de l’Ebre de Caixabank, Mercè Caballé; la tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró; i el regidor de barri, Emili Lehmann.

Atenció directa a les Terres de l’Ebre
El nou punt d’atenció a Tortosa de Projecte Home forma part del Servei d’Atenció a les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre, que des de finals de 2013 és present a les comarques tarragonines amb un centre situat a Tarragona que ha atès a més de 300 persones fins al moment. Amb l'obertura a les Terres de l'Ebre, la nova delegació té com a objectiu atendre millor a les persones amb problemes d’addiccions de la zona així com els seus familiars. 

L’obertura del nou servei de Projecte Home a Tortosa també ha comptat amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” a través d’un conveni de col·laboració que afavorix l’extensió de l’ONG arreu del territori català. De la mateixa manera, el Servei d’Atenció a les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre ha tingut durant els seus dos primers anys d’existència el suport clau d’institucions com la Fundació PortAventura, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.