La Ràpita es prepara per rebre la 4a Marató de Donació de Sang

Les escoles del municipi acullen per primer cop el projecte “Escola d’herois” | L’etiqueta #MSangStCarlesRàpita difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials

Imatge del cartell de la Marató d'enguany.
Imatge del cartell de la Marató d'enguany.
Redacció
06 de novembre del 2015
Actualitzat el 09 de novembre a les 12:29h
El pròxim dissabte 7 de novembre, se celebra la 4a edició de la Marató de donació de sang de Sant Carles de La Ràpita al Pavelló Firal, de 9 a 21h. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Montsià i l’Unió de Comerç Rapitenc.
 
Amb l’eslògan “Lo goig és donar-ne”, La Ràpita torna a acollir una Marató de donació de sang, enguany amb l’objectiu d’aconseguir un nou rècord de donants.
 
L'edició d'enguany comptar amb un cartell personalitzat amb la presència del llagostí (enguany la marató coincideix amb la Diada del Llagostí), així com la incorporació del nou hasthag #MSangStCarlesRàpita, una iniciativa de difusió de la Marató amb l’objectiu de dinamitzar i animar a  nous donants i estendre esta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans.
 
Com novetat d’enguany, les escoles del municipi han acollit el projecte d’aprenentatge i Servei del Banc de Sang i Teixits, 'Escola d’herois'. Este és un projecte recent del Banc de Sang i Teixits, adreçat als centres educatius del municipi que acullen una Marató de donació de sang. Neix de la mà dels Superherois de la donació de sang, el Fredi i la Neli, dos nens que tenen moltes ganes d’ajudar a les persones, i saben que quan siguen grans ho podran fer donant sang. L’objectiu d'este treball a les aules de les diferents escoles és conscienciar la mainada de la importància de la donació de sang, per tal que esdevinguen futurs donants, i també perquè puguin influir en el seu entorn. 
 
Gairebé 500 donants en la passada edició
L’any passat es va aconseguir un gran èxit de participació al municipi, que gairebé va aplegar 500 donants de sang al llarg del dia. Concretament es van aconseguir 434 participants, que enguany es volen mantenir o bé superar, i així fer que la Ràpita esdevinga un municipi referent de la donació de sang.
 
La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.
 
L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre esta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.
 
Al llarg d'estos dies, s’estan tancant contactes amb entitats, col·lectius, empreses i altres institucions per tal de crear una jornada dinàmica i participativa entorn de la Marató.
 
Programa d’activitats
09:00h Inici de la Marató
 
10:30h Acte d’inauguració
 
12:00h Ballada de Sardanes per l’Agrupació Sardanista Rapitenca amb l’actuació de la Cobla Principal Rapitenca
 
13:00h Cercavila per la Marató de Donació de Sang, participen:
 
  • Banda de Tambors i Cornettes de Sant Carles
  • Colla de Gegants i Dolçainers de l’Esbart Dansaire Rapitenc
 
Seguidament actuació a la Plaça del Pavelló Firal
 
16:30h A càrrec del Centre Esportiu Jonny Montanyés:
  • Mostra de Zumba
  • Mostra de Body Jam
 
17:30h Exhibició a càrrec del Club Gimnàstic Rapitenc
 
18:30h Ballada de Jotes a Càrrec de l’Esbart Dansaire Rapitenc
 
19:30h A càrrec del Centre Esportiu Badia Fitnnes:
  • Mostra de Sh’Bam
  • Body Combat
 
20:30h Batucada