La Confederació Estatal d’Associacions de Veïns reclamarà a Foment solucions a l’N-340

Esta tarda s'ha dut a terme el setè tall de trànsit a la carretera | Alerta davant l'inici de les obres de les rotondes la setmana vinent

Redacció
05 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 20:57h
Per al dimecres 18 de novembre s'ha programat un nou tall, a les 12.45 hores, a Les Cases d'Alcanar.
Per al dimecres 18 de novembre s'ha programat un nou tall, a les 12.45 hores, a Les Cases d'Alcanar. | Paco Molina

Progressivament, la lluita del moviment veïnal ebrenc per reclamar solucions immediates a la sinistralitat de l’N-340 suma suports. La Confederació Estatal d’Associacions de Veïns, amb els representants dels quals es va reunir dimarts a València la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, s’ha compromés a traslladar al ministeri de Foment les reivindicacions per resoldre la conflictivitat de la via, que passen prioritàriament per aconseguir la gratuïtat de l’autopista AP-7. També demanarà informació concreta sobre les rotondes que, segons ha informat la federació ampostina, es començaran a construir la setmana vinent a L’Ampolla i El Perelló, per saber si la tramitació de les obres s’ha dut a terme correctament. Avui s’han repetit, i ja són set les vegades, els talls de circulació a Vinaròs, Les Cases d’Alcanar i L’Ametlla. “Per moltes rotondes que vulguen fer, nosaltres continuarem amb els talls de carretera totes les setmanes fins aconseguir la gratuïtat total per l’AP-7”, ha assegurat el president de la Federació de Veïns d’Amposta, Àngel Porres.

En la reunió que este dimarts van tenir al Perelló, a la que va asistir l’alcalde d’este municipi, Ferran Cid, se’ls va informar de l’inici de les obres de les rotondes a partir de dilluns, i també de la reunió que dijous de la setmana vinent mantindran a Madrid un grup d’alcaldes, entre ells el de Tortosa Ferran Bel, amb representants del ministeri, per concretar posibles bonificacions per als camions que circulen per l’autopista. “Amb les rotondes, que al nostre parer alentiran el trànsit sense resoldre els problemes, i amb les bonificacions, que suposem que serán d’un 30 o 35%, veurem el presumte tracte de favor que es puga fer a la concessionària de les autopistes, perquè el que aconseguixen amb estes mesures és que part del trànsit pesant es desvie a l’autopista pagant i augmentant els seus beneficis”, ha apuntat Porres. El moviment veïnal valorarà mesures a emprendre davant la construcció d'unes rotondes que consideren perjudicials per al trànsit.

Avui, al tall de Les Cases d’Alcanar s’hi han sumat membres de la Plataforma Salvem les Ambulàncies, que han exposat els possibles efectes de la reducció d’ambulàncies i la preocupació pel fet que una N-340 amb una munió plena de rotondes pot entorpir el seu servei.

A banda des talls a habituals els dijous, la setmana que ve a les 4 de la tarda, la Federació de Veïns d’Amposta i les entitats que li donen suport convocaran també un tall a Les Cases d’Alcanar el dimecres 18 de novembre, a les 12.45 hores, per avaluar la repercussió d’esta nova acció a migdia. També han posat a la venda enganxines per posar als vehicles reclamant la gratuïtat de l’AP-7. Finalment, es plantegen la opció de convocar una manifestació de gran format al desembre.