L'Ajuntament de l'Aldea confia que la imputació de Bankia permeta tornar els estalvis per la fallida de la Cooperativa

Dani Andreu anuncia que no recorreran les desimputacions dels responsables de la Generalitat ni tampoc de l'auditora

Dani Andreu, alcalde de l'Aldea.
Dani Andreu, alcalde de l'Aldea. | Cedida
Sofia Cabanes
02 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:30h
L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, posa totes les esperances en la imputació de Bankia en el cas de la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aldea després que el jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa haja desimputat els responsables de la Generalitat i l’auditora BDO en les diligències prèvies del cas.

Andreu lamenta la decisió de la jutgessa: “s’ha fet una passa enrere per tal d’aconseguir recuperar els estalvis dels impositors de la secció de crèdit”. “Crèiem fermament que la Generalitat de Catalunya podia tindre responsabilitats en la fiscalització i en la vigilància de les actuacions de la Cooperativa. També crèiem que BDO havia de vigilar per la rectitud dels números, però no discutirem el criteri judicial”, ha manifestat l’alcalde.

Malgrat tot, l’Ajuntament no recorrerà les desimputacions de  l’exdirector de Política Financera de la Generalitat, Ferran Sicart, i els inspectors del mateix organisme Pau Benito i Ramon Cortacans, així com l’auditora BDO i el seu responsable Juan Carlos Torres, com sí ho farà l’Associació d’Afectats, mentre que el Consell Rector de la Cooperativa ha recorregut la desimputació de BDO.  “Sempre hem dit, i els nostres advocats així ens ho recomanen, que no pensem entrar en duplicitats de funcions, si la cooperativa i afectats decideixen recórrer les desimputacions creiem que nosaltres no hem d’afegir duplicitats”, subratlla l’alcalde.

Les esperances de l’Ajuntament se centren ara en les possibles responsabilitats de Bankia, que també ha recorregut la seua imputació. Andreu recorda que va ser l’Ajuntament qui en el seu dia va denunciar l’entitat:  Va ser l’Ajuntament qui va denunciar a Bankia. L’entitat que va donar cobertura, amb el seu prestigi, el logo i números de compte  i que es va beneficiar de la confiança de la gent de l’Aldea. Ells, a més de la Generalitat i els auditors en són responsables directes i confiem que puguen protagonitzar el retorn dels estalvis a la gent de l’Aldea”, sentencia.