Alcaldes i Govern posen pressa a Foment per tal que bonifique als camions que circulen per l'AP-7

El conseller Jané titlla de "vergonya" que el ministeri no implemente de forma urgent les mesures que ha anunciat | En una reunió a Tortosa, reclamen una trobada amb Foment per fixar calendari d'actuacions

Redacció
23 d'octubre del 2015
Actualitzat el 24 d'octubre a les 12:55h
Un 32% del trànsit que circula per l'N-340 són camions.
Un 32% del trànsit que circula per l'N-340 són camions. | Sílvia Berbís

Els alcaldes dels municipis per on passa la carretera N-340 i el conceller d’Interior, Jordi Jané, han acordat avui en una nova reunió a Tortosa demanar una trobada amb el ministeri de Foment per reclamar-li que pose data a la mesura anunciada de bonificar els camions que es desvien per l’autopista AP-7 i d’esta manera es reduisca la circulació de trànsit pesant per la nacional. Jané ha titllat de “vergonya” que Foment encara no pres les mesures necessàries per resoldre la situació, ha reclamat les mateixes bonificacions que a la N-II a Girona i l’execució de l’autovia A7. També s’ha compromés a revisar la mesura provisional d’instal·lació de cons tot i que ha recordat que, des que hi són, no hi ha hagut a l’N-340 més accidents mortals.

“Demanem que es reunisca de manera inmediata la setmana vinent la comisió bilateral amb Foment per tal de posar en el calendari el compromís de bonificar el trànsit de camions que es desvien per l’autopista, perquè és la solució momentània provisional per evitar aquest trànsit compartit de turismes i camions que compartim a la zona”, ha afirmat el conceller, tot recordant que un 32% dels vehicles que circulen per l’N-340 són camions i que en onze dels accidents que han provocat enguany 13 víctimes a les Terres de l’Ebre hi havia algún camió. “La primera solució inmediata ha de ser una bonificació com a minim igual que l’establerta a Girona”, ha concretat. “No ens podem permetre seguir tenint la via on tenim més accidents a Catalunya i que vagin passant els dies sense que les mesures que s’anuncien s’implementin”, ha recriminat Jané, referint-se a l’anunci fet per Foment en la reunió d’esta setmana amb representants de la Cambra de Comerç de Tortosa.

El conceller d’Interior també ha posat un toc d’alerta sobre l’anunci de construcción de rotondes al pas de la nacional per l’Ebre, tot apuntant que les obres, si no es prenen mesures complementàries com estes bonificacions, encara poden agreujar la situació del trànsit. D’altra banda, davant les consideracions dels alcaldes sobre la perillositat que poden comportar els cons que s’han instal·lat al tram nord de la carretera, Jané s’ha mostrat disposat a replantejar-se quin dies s’han de mantindre i fins i tot si s’han de continuar posant, tot i que ha remarcat que des que hi són no s’ha produït cap més accident mortal a la via.

Per la seua banda, l’alcalde de l’Aldea, en nom de tots els representants dels municipis per on passa l’N-340, ha afirmat que són al costat del Govern per tal de fer la màxima pressió davant el ministerio de Foment i ha insistit en la defensa dels punts de la moció acordada des d’un primer moment, que inclou l’alliberament de peatges per al territori: “Com a model de negociació tenim la pròpia moció i com a model per al territori l’alliberament dels peatges”, ha afirmat, tot afegint que “estarem sempre al costat de la ciutadania per exigir el que demana, perquè l’alliberament de peatges és el nostre objectiu”.