Els veïns ebrencs preveuen sumar més poblacions del nord de Castelló als talls de l’N-340 en les properes setmanes

A més de Vinaròs, associacions de Benicarló i Peníscola s'han mostrat favorables a reivindicar la gratuïtat de l'AP7 | Les entitats plantegen demanar una reunió amb el president valencià Ximo Puig per expressar-li les seues reivindicacions

Sofia Cabanes
15 d'octubre del 2015
Actualitzat el 16 d'octubre a les 14:25h
Imatge del tall de carretera d'este dijous a l'Ametlla de Mar.
Imatge del tall de carretera d'este dijous a l'Ametlla de Mar. | Sofia Cabanes

Quarta setmana consecutiva de talls de l’N340 a les Terres de l’Ebre, esta vegada, a més acompanyada d’una concentració a Vinaròs, per reclamar la gratuïtat immediata de l’AP7 des de l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) fins a Peníscola (Baix Maestrat).

L’Associació de Veïns d’Amposta ha conformat una aliança amb l’Associació de veïns Migjorn de Vinaròs per estendre els talls al País Valencià i després d’esta primera concentració a Vinaròs, les entitats veïnals pretenen que les mobilitzacions s’estenguen també a les poblacions de Benicarló i Peníscola a través d’associacions de veïns d’estes poblacions del Baix Maestrat. “Ja s’han afegit 2 associacions de veïns de Benicarló i una de Peníscola. I esperem que properament fessem talls en estes poblacions. La intenció és arribar el més al sud possible i, si podem, fins i tot fins a València”, ha manifestat el copresident de l’Associació d’Amposta de Federacions de Veïns, Àngel Porres, al tall de carretera de l’Ametlla de Mar, on hi ha assistit un centenar de persones. “Les xifres de sinistralitat de l’N-340 al nord de Castelló són molt semblants a les nostres. A les Terres de l’Ebre, 66 morts i al nord del País Valencià, 68 en 5 anys. Tenim la mateixa problemàtica i estem d’acord en demanar el mateix, la gratuïtat de l’AP7”, ha afegit Porres. Així, les entitats veïnals sospesen que els talls simultanis es facen des del nord de Castelló i totes les Terres de l’Ebre “així veuran que les comunicacions entre Castelló i Tarragona queden tallades”, assegura el copresident dels veïns d’Amposta.

La sintonia amb les entitats veïnals d’Amposta és tant bona, que fins i tot s’han proposat demanar una reunió amb el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, perquè escolte les seues reivindicacions. “A Catalunya ho veiem més difícil perquè els mateixos consellers de la Generalitat estan apunyalant al territori”, ha reblat Porres en referència a les reivindicacions del conseller Santi Vila per fer també gratuïta l’AP7 de Barcelona a la Jonquera quan es va anunciar l’alliberament de l’autopista entre València i Tarragona.

Pel que fa a l’anunci de la ministra Ana Pastor de construir rotondes en els punts calents de l’N-340 a les Terres de l’Ebre i estudiar bonificacions per als camions de 4 eixos a l’AP7, Porres ho ha qualificat “d’anunci electoralista”, en vistes al 20 de desembre. “D’aquí a les eleccions prometeran el que voldran, però nosaltres sabem que no hi ha cap projecte en ferm”, ha lamentat.

En el tall de carretera de les Cases d’Alcanar s’hi ha concentrat també més de 100 persones. Pel que fa a Vinaròs, hi ha assistit unes desenes de persones, algunes de les quals s’han acabat sumant al tall d’Alcanar davant la impossibilitat de tallar la carretera. Tot i que havien demanat permís per tallar la carretera, la subdelegació del Govern no els hi ha donat per este dijous, però tot indica que podran tallar-la a partir de la setmana que ve.
 

Un centenar de persones han tallat l'N-340 a l'Ametlla de Mar. Foto: Sofia Cabanes

Imatge de la concentració a Vinaròs. Foto: Pepo Morillo